Frissen Zalából

2021.04.27. 07:00

Építik az uszodát Letenyén

Elkezdődött a tanuszoda építése a határ menti településen. Az 1300 négyzetméter alapterületű létesítményt jövő év nyarán kell átadni.

Pásztor András

Cseresnyés Péter képviselő Boros Lászlóval, a kivitelező Z-Pannon Kft. ügyvezetőjével a beruházás helyszínén Fotó: Szakony Attila

Mint arról a minap Cserenyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár a helyszínen beszámolt: a munkaterület átadására márciusban került sor, jelenleg a földmunkákat végzi a kivitelező.

– A beruházás ötlete már 2014-ben felmerült, amikor a kormány elhatározta, hogy minden járási központban tan­uszodát épít – emlékeztetett a képviselő. – Mivel Letenyén nem volt ilyen létesítmény, a helyi és környékbeli diákok Nagykanizsára jártak úszás­oktatásra, ám ennek a koordinálása – a távolság miatt – elég nehézkes volt, nem beszélve az utaztatás tetemes költségeiről. Kézenfekvő volt, hogy a letenyei járásban is épüljön egy tanuszoda, melyhez a szükséges területet – az iskola hátsó udvarát és az óvodaudvar egy részét – az önkormányzat fel is ajánlotta.

Cseresnyés Péter képviselő Boros Lászlóval, a kivitelező Z-Pannon Kft. ügyvezetőjével a beruházás helyszínén Fotó: Szakony Attila

Cseresnyés Péter hangsúlyozta: a letenyei járás tan­uszodája több mint 1,1 milliárd forintból épülhet meg. Az 1300 négyzetméter hasznos alapterületű létesítményben egy 25 méteres, hatpályás, szabványméretű medence és egy 10×6 méteres tanmedence épül, ami nemcsak a diákok kötelező úszásoktatásának, hanem akár a szabadidő- és versenysportnak is lendületet adhat a településen. A beruházásnak jövő év nyarán kell elkészülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában