Frissen Zalából

2021.04.15. 07:00

Elindult a felújítás az Erzsébethegyen

Régóta kérik az ott élők a Szenterzsébethegyre vezető út felújítását, amelynek első fázisaként 200 méteres szakaszon kezdődött el a munka.

Arany Gábor

A részletekről szerdán a helyszínen sajtótájékoztatón számolt be Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zolán polgármester és Domján István önkormányzati képviselő (j-b).

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Erről Balaicz Zoltán polgármester beszélt tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A beruházás 52,4 millió forintba kerül, a munkálatokat az állam finanszírozza.

A polgármester szólt arról is a tájékoztatón, hogy Vigh László országgyűlési képviselő lobbitevékenységének köszönhetően a közeli jövőben az Erzsébethegyi út teljes hosszban megújulhat. Ennek költsége várhatóan 876 millió forint lesz. A fedezet már biztosított, hangzott el. A felújítás tervei ebben az évben készülnek el, a kivitelezés pedig jövőre kezdődik.

A részletekről szerdán a helyszínen sajtótájékoztatón számolt be Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zolán polgármester és Domján István önkormányzati képviselő (j-b). Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán kitért arra is, hogy az önkormányzat a helyi iparűzési adóból évente közel 5 milliárd forint bevételre tesz szert. Az intézmények működtetése, a kötelező feladatok finanszírozása után 2-300 millió forint jut a város útjainak felújítására, ami legfeljebb egy-két kilométerre elegendő. Emiatt mindenképpen más forrásból kell finanszírozni ezeket a munkákat. Erre nyújt lehetőséget a Kovács Károly Városépítő Program, amelyben 2024-ig 100 helyszínen valósulnak meg felújítások, új beruházások összesen 15 milliárd forintos költséggel.

A felújítás kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte, az alsóbbrendű utak rekonstrukciója is fontos, különösen, ha olyan nagy forgalmat bonyolítanak le, mint az Erzsébethegyi út. Zalában az összes, állami kezelésben lévő út rekonstrukciója 100 milliárd forintos beruházással járna. Ezenkívül az önkormányzatok kezelésében lévő utakra is sok-sok milliárdot kellene költeni, és ő ennek érdekében lobbizik.

Domján István, a térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy az évek óta várt beruházás elkezdődött, eleget téve ezzel az itt élők kérésének, tolmácsolva egyben köszönetüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában