Frissen Zalából

2021.04.03. 07:00

Az erdőktől övezett kápolna méltó helyszín a misézésre

Vágyva vágytam rá, hogy ezt a húsvéti vacsorát elköltsem veletek – olvashatjuk Lukács evangéliumában Jézus tanítványainak mondott szavait. Ezen gondolat köré építette fel a pusztacsatári kegyhelyen tartott csütörtök esti szentmise prédikációját Mikolás Attila salomvári plébános.

Gyuricza Ferenc

Mikolás Attila salomvári plébános szabadtéri misét tart Fotó: Gyuricza Ferenc

A Szombathelyi egyházmegye egyetlen zalai zarándokhelyén korábban sosem volt szentmise a húsvétot megelőző csütörtökön, ám Mikolás Attila úgy ítélte meg, itt tudnak a hívek a legkönnyebben úgy elkülönülni, hogy az eset­leges meg­fertőződés veszélyét minimálisra csökkentsék.

Mikolás Attila salomvári plébános szabadtéri misét tart Fotó: Gyuricza Ferenc

Ugyanakkor az erdőktől övezett kápolna környezete a leginkább méltó arra is, hogy csendben elmélkedjünk Krisz­tus áldozatvállalásán, illetve magunkba nézve jobban tudjunk figyelni másokra is. Így nemcsak csütör­tök este, de a húsvéti ünnepek minden egyes napján is várta, várja oda a híveket. A plébános a példabeszéd során azt is kiemelte: az egyiptomi kivonulás emlékére a tanít­ványokkal együtt elfogyasztott utolsó vacsora egyben az újszövetség első szentmiséje is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában