Legfontosabb zalai hírek

2021.03.14. 20:00

Vírusszigor; szenzációs régészeti leletek; egy újszülött tragédiája – ezeket olvastátok a héten

Hétfőtől érvénybe léptek a március 22-ig elrendelt szigorítások. Mutatjuk, mi történt még a héten Zalában!

zaol.hu

A kanizsai Giovanni Falzone fodrász egész hétvégén dolgozott, épp Megyesi Barnabás trendi frizuráját készítette el szombaton

Fotó: Gergely Szilárd

Vírusszigor: kanizsai fodrászt, ruházati üzlet tulajdonost és tetováló szalon vezetőt kérdeztünk

Hétfőtől egészen március 22-ig a határozat szövegezése szerint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatást nyújtó helyiség vagy helyszín a köteles zárva tartani. Az intézkedésekről, azok hatásairól Nagykanizsán fodrásszal, ruházati üzlet tulajdonosával és tetováló szalon vezetőjével beszéltünk. Folytatás ITT!

A kanizsai Giovanni Falzone fodrász egész hétvégén dolgozott, épp Megyesi Barnabás trendi frizuráját készítette el szombaton
Fotó: Gergely Szilárd

Gyerekek találtak rá egy emberi koponyára Zalaszentbalázson

Óriási jelentőségű leletre bukkantak a közelmúltban munkavégzés közben Murakeresztúr Kollátszeg nevű településrészének határában, ahol egy Karoling kard került elő. Zalaszentbalázsról iskolás gyerekek értesítették a rendőrséget arról, hogy egy vízelvezető árokban emberi koponyára bukkantak. További érdekes leletekről írtunk ITT!

Dr. Száraz Csilla a Karoling karddal az ezer évesnél is idősebb lelet bemutatóján, mely egy frank lovaskatona fegyvere lehetett Fotó: ZH Archívum/Szakony Attila

Régészeti leleteket árult egy férfi a kanizsai bolhapiacon

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a 70 éves lepsényi férfi 2020. július 5-én dél­előtt a kanizsai vásárcsarnok melletti bolhapiacon pakolt ki. Az eladásra kínált holmik között olyan tárgyak is voltak, amelyek a kulturális örökség védelméről szóló törvény alapján a kulturális javak, illetve a régészeti leletek körébe tartoznak. Ezeket a férfi korábban engedély nélküli leletgyűjtések során ta­lálta. Folytatás ITT!

Megölte újszülött gyermekét egy 19 éves nagykanizsai nő

A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. május 21-én reggel, hogy ellátásra jelentkezett egy otthonában szülő nő és gyermeke.

A nyomozók részletes adatgyűjtésbe kezdtek, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy 2020. május 20-án a kora esti órákban egy nagykanizsai ingatlanban egy 19 éves nő egy életképes csecsemőnek adott életet. Az eljárás adatai szerint segítséget nem kért senkitől, a gyermeket nem látta el, gondozatlanul magára hagyta, akinek a testhőmérséklete jelentősen lecsökkent, majd május 21-én az esti órákban elhunyt. A kórházban olyan sérüléseket is találtak a csecsemőn, amelyek súlyos, életveszélyes állapotot idéztek elő nála. Folytatás ITT!

Baleset Zalaegerszegen: a hídfőn állt meg az autó

Egy kisteherautó 46 éves zalaegerszegi férfi vezetője Andráshida felé tartva a Gébárti útról jobbra akart befordulni az Ilosvai útra, amit a mögötte érkező Fiat Uno személygépkocsit vezető 66 éves pókaszepetki férfi későn észlelt, s bár fékezett, próbálta balra elkerülni a teherautót, de a bal hátuljának még így is nekiütközött. Folytatás ITT!

Fotó: Katona Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában