szorgalom

2021.03.17. 07:00

Versenyeken bizonyítottak a kanizsai zeneiskola növendékei

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI növendékei az online oktatás idején is szorgalmasan dolgoznak, hogy a szintén virtuális térben megrendezett versenyeken bizonyítsák rátermettségüket.

Benedek Bálint

Nemrég a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola által szervezett XIX. Sistrum kürt-mélyréz versenyre készültek lelkiismeretesen. A kanizsaiak közül arany oklevélben részesült Kéthelyi Levente kürtös és Magura Benedek tubás, míg bronz oklevelet kapott Huszár Levente tenorkürtös diákjuk. A fiatalok felkészítő tanára Kéthelyi Kornél, zongorakísérőjük Kollonay Zoltán tanár volt.

Az Oktatási Hivatal által támogatott XII. Országos Zongora Négykezes és Két­zongorás verseny pécsi területi válogatójáról a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk AMI által szervezett áprilisi döntőbe jutott Eisenschreiber Anna. Kamarapartnere és felkészítő tanára Proszenyákné Gróf Mónika. Minden megmérettetés online térben zajlott, melyekre a verseny anyagát vágatlan felvételként kellett beküldeni.

A kanizsai zeneiskolások a továbbiakban sem pihennek. Áprilisban Találkozások címmel szervezik meg a képzőművészet tagozatos növendékeik részvételével az online tárlatukat. Kovács Katalin tanítványainak rajzaiból videó készül, a zenei aláfestést Kollonay Zoltán biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában