Koronavírus Zalában

2021.03.23. 17:30

Várja az oltás második adagját dr. Némethné Kovács Edit

A Nagykanizsai Központi Óvoda intézményvezetője, dr. Némethné Kovács Edit már megkapta a koronavírus elleni oltás első adagját. Azt javasolja az embereknek: minél előbb oltassák be magukat, hogy véget érhessen a járvány.

Benedek Bálint

Dr. Némethné Kovács Edit

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

– Kicsivel több, mint egy éve tart ez a rendkívüli helyzet, ami a társadalom egészének meglehetősen megterhelő – mondta dr. Némethné Kovács Edit. – Beszűkültek a társas érintkezés formái, az emberek kapcsolatok nélkül nehezen töltekeznek. Az online tér az élő találkozásokat nem helyettesítheti. Sőt, a vírus terjedése miatt előfordul, hogy a családtagok is távol kerülnek egymástól. Az oltás felvételével a kellemetlen helyzetek elkerülhetővé válhatnak és talán közelebb kerülünk ahhoz, hogy vissza­zökkenjünk a korábban megszokott ritmusunkhoz.

Dr. Némethné Kovács Edit
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Hozzátette: látva a családok megélhetési nehézségeit, jó volna, ha az óvodáik gyermekektől hangos és vidám élettel telnének meg újra. Hiányoznak a szülők is, hiszen a velük való kapcsolatot sem ápolhatják személyesen. S persze nagyon szeretnének közösségi rendezvényeket tartani, melyek megannyi élményt jelentenek az intézményeik számára.

– Fontos az oltás, az a fajta felelősség, hogy vigyázzunk embertársainkra és családunkra – folytatta az intézményvezető. – A vakcina beadását vállalók pedig regisztrált igazoló kártyát is kapnak, mellyel talán már a közeljövőben szabadabb életük lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában