Már állnak a falak

2021.03.10. 07:00

Tornacsarnok és több szaktanterem épül a zalaapáti iskolában

Látványosan és ütemterv szerint halad a Gábor Áron Általános Iskola mintegy 900 millió forintos bővítése, felújítása, aminek részeként torna­csarnok épül az új szak­tantermek mellett.

Péter B. Árpád

A beruházás helyszínén (balról) Pozsegovitsné Schwarcz-Fekete Szilvia intézményvezető-helyettes, Vincze Tibor polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, az iskolabővítés szerkezetépítési munkái befejeződtek, a lemezfedés most készül. A kivitelező Z-Pannon Kft. szakemberei jelenleg az elektromos védőcsöveket szerelik, illetve a gépészeti munkákat végzik. Ezután a padozat hőszigetelését készítik el, közben pedig már gyártják a homlokzati nyílászárókat, amelyek hamarosan megérkeznek. A tornacsarnoknál is hasonló a helyzet, hiszen a szerkezetépítési feladatokkal ott is végzett a kivitelező, már áll az acélvázas épület, amit szendvicspanel fal- és tetőpanellel készítettek, és most ott is a szigetelésnél tartanak. Magyar Ferenc kiemelte, a beruházás nyertesei a diákok lesznek, akik még jobb, korszerűbb körülmények között tanulhatnak a jövőben.

A beruházás helyszínén (balról) Pozsegovitsné Schwarcz-Fekete Szilvia intézményvezető-helyettes, Vincze Tibor polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az építkezésen a minap Manninger Jenő országgyűlési képviselő vizitált, hangsúlyozva: fontos kormányzati cél, hogy a falun élő gyerekek is minél jobb körülmények között tanulhassanak, ezért – különböző források, pályázatok révén – a térség szinte minden iskolájában indult felújítás, bővítés. Mint mondta, lényeges, hogy a kisebb településeken is legyen jövőkép az emberek előtt, ennek pedig egyik záloga, hogy megfelelő szolgáltatások legyenek helyben, például az oktatást illetően.

Vincze Tibor polgármester kiemelte, a településen élők régi álma válik valóra ezzel a beruházással, amely ugyan kiemelten a diákokat szolgálja, de egyben új közösségi helyszínt is teremt Zalaapáti­ban. A tornacsarnok természetesen szervesen kapcsolódik az iskolaépülethez, ám lesz egy külső bejárata is, így pedig rendezvények, sport­események tarthatók itt, sőt, a téli felkészülési időszakban a sportkör tagjai is használhatják majd az új létesítményt. Hangsúlyozta, az utóbbi időben egyre többen választják otthonuknak Zalaapátit, illetve térnek ide haza, ami a fejlődő infrastruktúrának, a bővülő lehetőségeknek és az önkormányzat családbarát po­litikájának köszönhető. A negyvenéves épület bővítése, megújulása most újabb fontos előrelépést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában