Együtt a szemét ellen

2021.03.09. 10:00

Több száz üveget, dobozt gyűjtöttek össze Szentpéterföldén

Az elmúlt hétvégén közösségi összefogással tisztították meg az eldobált szeméttől a Gutorfölde és Szentpéterfölde közti néhány kilométer hosszú útszakaszt.

Korosa Titanilla

A hétvégi munkában önkéntesek is részt vettek, közöttük Molnár Mirkó és Sárközi Dominik Fotó: a szerző

A közösségi munkát Szentpéterfölde önkormányzata szervezte, Molnár Péter polgármester mellett az önkormányzati képviselők, a falugondok, a közfoglalkoztatottak és önkéntesek vettek részt a környezetszépítő akcióban.

A polgármester elmondta, hogy nem új keletű probléma az illegális szemetelés ezen a részen. Tapasztalataik szerint az arra közlekedő autósok nem kímélik a környezetet és kidobálják a járművekből a hulladékot. Az út mentén, illetve az erdő szélén több zsák szemetet gyűjtöttek össze szombaton délután, nagyrészt sörösdobozokat, flakonokat, cigarettásdobozt, műanyagfóliát, illetve üres alkoholos üvegeket is találtak, nem is keveset.

A hétvégi munkában önkéntesek is részt vettek, közöttük Molnár Mirkó és Sárközi Dominik Fotó: a szerző

– Figyelemfelkeltő és egyben a szemetelést tiltó céllal kihelyeztünk négy táblát, melyekkel szintén arra kérjük az ott közlekedőket, hogy ügyeljenek a környezetre, és ne szórják el a szemetet – fogalmazott Molnár Péter. – Úgy gondolom, az üvegek üresen ugyanúgy elférnek az autóban, mint mikor tele vannak. Külön meg kell említenem a nagy számban előforduló kiürült vodkásüvegeket, ezekből legalább 200 darab hevert az erdőben. Kérem, hogy aki kiszórta, inkább vigye haza és dobja be a gyűjtőbe. Szentpéterföldén kulturált környezetben található szelektívhulladék-gyűjtő konténer a kiürült üvegeknek is. Mindenkit arra kérünk, hogy vigyázzon a környezetre és az erdőben ne rakjon le hulladékot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában