olvasói felvétel

2021.03.03. 09:46

Szarvasrudli Kanizsán: rémülten keresték a menekülés lehetőségét (videó)

Olvasónk, Bognár Attila készítette autójából azt a videofelvételt a napokban, amelyen egy megriadt, láthatóan eltévedt és a menekülés lehetőségét kereső szarvas rudli látható a nagykanizsai vasútállomás közelében, az állatmenhelytől a város felé vezető úton.

Horváth-Balogh Attila

Forrás: Pixabay

Deutsch István, az Erdőgazdasági Dolgozók Vadásztársaságának hivatásos vadásza érdeklődésünkre elmondta: egyértelműen akkor szoktak így megriadni a téli időszakra rudliba gyűlő szarvasok, amikor a gímbikák által elhullajtott agancsokat gyűjtő emberek megzavarják a nyugalmukat. Nem véletlen, hogy ezt a tevékenységet szigorúan szabályozzák, hiszen az őszi-téli időszakban kimerült bikák esetében ez az időszak az új agancs növesztéséhez szükséges erőgyűjtésről szól. Az a vélekedés a szakember szerint ebben az esetben nem állja meg a helyét, hogy azért merészkedtek be a városba, mert elvették az életterüket, hiszen az érintett területen az elmúlt időszakban semmi olyan nagy fejlesztés (például autópálya-építés) nem történt, ami ezt a jelenséget indokolná.

Kiemelt képünk illusztráció.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/micsoda-rudli-vonult-at-nagypalinal-videoval-4918078/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rudlit-videozott-olvasonk-nagykapornaknal-4931011/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában