Koronavírus Zalában

2021.03.08. 17:57

Sem az elkülönítettek, sem a járványügyi megfigyeltek száma nem nőtt Lentiben

Hétfőn az elkülönítettek és a járványügyi megfigyeltek száma is 1-1 fő a városban, vagyis nem növekedett az elmúlt egy hétben.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester

Fotó: ZH Arhív

Horváth László polgármester tájékoztatóján beszámolt az érvényben lévő szabályozásokról, hozzátéve, hogy már Lentiben is kötelező a közterületeken a védőmaszk használata. A központi korlátozó intézkedéseken túl az önkormányzat más helyi szabályozást nem vezetett be. A bölcsőde az előírásokhoz igazodva nyitva tart, a Mesevár Óvoda Vörösmarty úti székhelyén pedig a szülők kérésének megfelelően biztosítják az ügyeletet a gyermekeknek.

A polgármester azt is elmondta, hogy folyamatosan zajlik az oltás a városban. Az elmúlt héten az 1. számú háziorvosi körzetben helyben 55 fő 60 év feletti, 20 fő oltóponton kapott oltást, a 2. számú körzetben helyben 48 fő 60 év feletti krónikus beteg és 10 fő 60 év feletti oltóponton. A 3. számú körzetben helyben 47 fő 60 év feletti és 20 fő oltóponton kapta meg a vakcinát, a 4. számú körzetben pedig helyben 65 fő 60 év felettit, 20 fő oltóponton, illetve 12 fő már a második körös oltását is megkapta.

A Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadásra, illetve a szakorvosi rendelőintézetben és a háziorvosoknál a betegfogadásra továbbra előzetes időpont egyeztetést követően van lehetőség.

Horváth László emellett a hölgyeket is köszöntötte nőnap alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában