Koronavírus Zalában

2021.03.27. 14:15

Oltakozás: a jelenlegi helyzet felülírta Tőtős Hortenzia véleményét

A kanizsai Mesebőrönd társulat egyik tagja, Tőtős Hortenzia óvónő, tanító és néptáncpedagógus szerint azért, hogy visszatérhessünk a régi életünkhöz azok is regisztráljanak, akik eddig még nem tették.

Benedek Bálint

Tőtős Hortenzia pedagógus, a nagykanizsai Mesebőrönd társulat tagjaként mindenkit az oltás beadására buzdít

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Tőtős Hortenzia elismerte, korábban nem volt oltáspárti, hiszen úgy érezte kellően odafigyel a szervezetére, egészségesen él és ezzel elkerülheti a betegségeket. Azonban a jelenlegi helyzet felülírta a véleményét, s férjével együtt belátták: a vakcina biztonságos. Ha minél többen csatlakoznak és felveszik az oltást, akkor megláthatják az alagút végén a fényt.

Tőtős Hortenzia pedagógus, a nagykanizsai Mesebőrönd társulat tagjaként mindenkit az oltás beadására buzdít Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Leginkább a felelősségvállalás vezérelt, a jó szolgálat – folytatta. – Az a küldetésem, hogy a közösségeket szolgáljam és valami értéket, maradandót hagyjak magam után. Az oltásra is így tekintek, elsősorban nem saját magam miatt tartom fontosnak. Már hiányzik a tágabb családom, a találkozások, akár a társasági események. Édesanyaként a gyermekeimet sem szeretném többé bezárva látni, sőt a beteg anyukámat sem ölelhetem át akkor, amikor szeretném. Tehát a fiatalabb generáción a sor, hogy vállaljuk az oltást, s akkor a környezetünkben élőket nem betegítjük meg.

A Mesebőrönd társulat a világjárvány miatt ugyancsak pihenőpályára kényszerült. Tamásné Deme Boglárka tanítóval, fejlesztőpedagógussal, játék- és szabadidő-szervezővel együtt már hiányolják a csillogó tekintetű gyerekeket, akikkel együtt játszhatnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában