a vevők egymásnak adták a kilincset

2021.03.08. 14:39

Nőnapon még nyitva maradhattak a virágboltok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) kezdeményezte a kormányzatnál, hogy a bejelentett járványügyi intézkedés alól március 8-án, azaz nőnapon mentesüljenek a virágüzletek.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Korcsmárosné Bedi Tünde Tislér Zoltánnak adja át a kért virágokat Fotó: Gergely Szilárd

Ennek köszönhetően ma az urak beszerezhetik még a virágot a szeretett hölgyek köszöntéséhez. A vevők egymásnak adták a kilincset a tótszentmártoni Írisz Virágüzletben is ott jártunkkor, délelőtt.

Képünkön Korcsmárosné Bedi Tünde Tislér Zoltánnak adja át a kért virágokat Fotó: Gergely Szilárd

Korcsmárosné Bedi Tünde, az üzlet tulajdonosa elmondta: nagy segítség a virágkötőknek és az alapanyagokat biztosító dísznövénykertészeknek a kormány engedménye, köszönet érte. Jelezte: a kis üzletek is igyekeztek felkészülni a nőnapi kereslet kielégítésére, átlagosan 130-150 ezer forintot költöttek az árukészlet feltöltésére. Másfelől nem rejtette véka alá: a szakmát érzékenyen érinti, hogy a hipermarketek – melyek nyitva lehetnek a következő két hétben is – szintén foglalkoznak virágárusítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában