Frissen Zalából

2021.03.30. 20:00

Keszthelyi fiatal lett az ország legjobb matekosa

A keszthelyi Vajda János Gimnázium végzőse, Mácsai Dániel győzedelmeskedett az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen matematikából.

Keszey Ágnes

Mácsai Dánielt Rónaky Attila segítette a felkészülésben. A matematikatanár osztályfőnöke is a fiatalnak, a kép a szalagavatón készült Fotó: Vajda János Gimnázium

Négy éves munka eredménye a siker. Így kezdte értékelését Rónaky Attila felkészítő tanár.

- Amikor Dani idejött az iskolába, semmilyen versenyeredménye nem volt. Kedvelte a matematikát, de itt kezdte el bontogatni a szárnyait – idézte fel a pedagógus. A diák tavaly 3. helyezést ért el az országos versenyen, idén pedig győzedelmeskedett.

Mácsai Dánielt Rónaky Attila segítette a felkészülésben. A matematikatanár osztályfőnöke is a fiatalnak, a kép a szalagavatón készült Fotó: Vajda János Gimnázium

-Folyamatosan készültünk, szakkörre is járt. Dani benne van a matematikai diákolimpiai keretben, ott is tanult. Az is nagy elismerés, hogy Danit hívták a csapatba -mondta Rónaky Attila. Kitartó és szorgalmas diákként jellemezte Danit, aki több tantárgyban kiemelkedő. A pandémia miatt nem rendezték meg az OKTV országos döntőt, a végeredmény az első két forduló eredménye alapján alakult ki.

A versenyre való visszatekintést Dani is ott kezdte, mint felkészítő tanára.

-Amikor bekerültem a gimnáziumba, az első pár óra nehezebb volt, mint amit addig megszoktam, kicsikét meg is szeppentem. De gyorsan alkalmazkodtam és kerestem újabb kihívásokat: jártam táborokba és szakkörbe. Megszerettem a matematikát, mára olyan, mint egy hobbi. A szellemi kihívást élvezem benne, annak szépségét, ahogy egy feladat megoldásáig eljutunk- mesélte Mácsai Dániel, aki a matekos győzelem mellett fizikából 12. , informatikából 30. lett az országos versenyeken. Elárulta azt is, hogy az ELTE matematika szakán szeretné folytatni tanulmányait.

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tortenelmet-irt-macsai-daniel-a-vajda-janos-gimnazium-diakja-5065018/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában