Koronavírus Zalában

2021.03.19. 07:00

Figyeltek az idősekre: kedvező kórházi tapasztalatok Zalaegerszegen

Szerkesztőségünket személyesen kereste fel Németh Edith zalaegerszegi nyugdíjas, aki korábban hosszú évekig a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban dolgozott, és szerette volna kifejezni köszönetét a nővéreknek és az orvosoknak az oltóponton tanúsított odafigyelésükért, empátiájukért.

Jóna István

Németh Edith az idős barátnőjét kísérte az oltásra

Fotó: Pezzetta

– Az idős barátnőmet kísértem el az oltásra. Már az udvaron megtörtént a pontos eligazítás, katonák, egészségügyi dolgozók irányították a sok idős, beteg embert. A legnagyobb kedvességgel, odafigyeléssel, udvariassággal foglalkoztak velünk, ha kellett, tolószéket is hoztak. Az első egyeztetés során megkérdezték, honnan jöttünk, van-e időpontunk, majd kipipálva a nevünket, a neurológián lévő oltópont felé irányítottak minket. Újabb egyeztetés következett, ahol nagyon jólesett, hogy a sok idős embert nagy kedvességgel és szeretettel irányították, merre kell menniük, hol kell várakozniuk.

Németh Edith az idős barátnőjét kísérte az oltásra
Fotó: Pezzetta

Németh Edith elmondta, hogy a barátnőjét nagyon féltette, hiszen komoly allergiás betegsége van, de a beszámolójából kiderült, hogy az oltás előtt az orvosok körültekin­tően jártak el, a háziorvosi papírokat elolvasva és értékelve az idős hölggyel. A védőoltás beadása után a barátnőnek a várószobában kellett körülbelül fél órát eltöltenie, ez idő alatt is többször ellenőrizték, hogy jól érzi-e magát.

– Amikor letelt a félóra, elbocsátottak bennünket és kifelé menet is az útjelző nyilakat követve szépen elhagytuk a kórházat. Pozitív, jó érzések vannak bennem és szeretnék köszönetet mondani mind a szervezőknek, mind a dolgozóknak, akiknek a precíz, segítőkész hozzáállása megkönnyítette az ottlétünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában