Faluközpont

2021.02.05. 13:58

Újra van patika Murakeresztúron

A településen tavaly szeptemberben bezárt a patika, ám az önkormányzat jóvoltából pénteken új helyen, a hivatal mögött a Honvéd út 7. szám alatt nyílt meg a gyógyszertár.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepélyes megnyitón Polgár Róbert polgármester elmondta: a régi óvoda épületegyüttesének az egyik részén 200 ezer forintból újították fel az egyik helyiséget. Korábban egy országos hálózat üzemeltette a patikát, ami munkaerőhiány miatt zárt be. Ezután a kiskanizsai gyógyszertár vezetője, dr. Tóth Gábor szakgyógyszerész vállalta a feladatot és fiókpatikát nyitott Murakeresztúron.

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Cseresnyés Péter államtitkár beszédében méltatta az elhatározást, valamint szólt a közösség erejéről is. Szerinte utóbbi azt mutatja, hogy a településen és a térségben élők jól érzik magukat, s ott képzelik el a jövőjüket.

- Az a kormányzati politika, amelyik a vidékre is fókuszál eredményre vezet – fogalmazott. – Azok a támogatások, az a segítség, amit a kormánytól az önkormányzatok kapnak, azok elérik a céljukat. Ezért van az, hogy folyamatos fejlődés látható mindenütt, hivatalok újulnak meg, orvosi rendelők és például gyógyszertárak nyílnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában