illegális hulladék

2021.02.09. 07:00

Szeméthalmok csúfítják a Zala utcát

Az út széle kisebb szeméttelephez hasonlít: kábelek, gumi­abroncsok, némelyik felnivel együtt, odébb irodai szék, a vasúti töltésig vezető út oldalában szeméttől dagadozó zsákok láthatók.

Arany Gábor

Modern csendélet a Zala utca keleti végében

Fotó: Arany Gábor

Olvasónk a Zala utca keleti végére invitált, mert elmondása szerint ide rendszeresen raknak le illegálisan hulladékot.

– Minap kisteherautónyi rakománytól szabadultak meg valakik, de amikor meglátták, hogy jövök, gyorsan elhajtottak – idézte fel a fiatal nő, aki rendszeresen erre sétáltatja kutyáját. – Különösen bosszantó, hogy innen a hulladék­udvarra szinte odalátni, mert légvonalban alig 400 méter, de közúton sincs még két kilométerre sem – mutatta az irányt.

Modern csendélet a Zala utca keleti végében
Fotó: Arany Gábor

Miközben a legtöbb hulla­dékot díjmentesen le lehet adni a hulladékudvarban, a város évente nyolcmillió forintot költ az illegálisan lerakott szemét elszállítására. Az ilyen hulladék bejelenthető a zalaegerszeg.hu internetes oldalon a városüzemeltetés hibabejelentő rovatban. Ezenkívül megtehető az EcoSmartCities, illetve a HulladékRadar telefonos alkalmazások révén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában