Koronavírus Zalában

2021.02.04. 10:00

Osvald Bálint a vakcina beadatása mellett van

Osvald Bálint, a Balaton Színház és a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója magánemberként és intézményvezetőként is a koronavírus elleni vakcina beadatása mellett van.

Keszey Ágnes

Osvald Bálint vakcinapárti

Fotó: Keszey Ágnes

Kulturális szakemberként munkatársaival együtt azt várja, minél előbb olyan legyen a lakosság átoltottsága, hogy megnyithassák kapuikat az intézmények, fogalmazott lapunknak.

Osvald Bálint vakcinapárti
Fotó: Keszey Ágnes

– Jelenleg az egyetlen megoldásnak az oltás és az átoltottság tűnik, amivel az áhított állapot minél hamarabb megvalósítható. Elméletben már készülünk arra az időszakra, amikor fokozatosan újra nyithatunk. Még nem ismert ennek az ideje és a szabályai, de tervezzük a lehetséges megoldásokat. Például a helyek kihagyására, a megfelelő távolság betartására és a fertőtlenítőszerek használatára. A szabadtéri lehetőségek kapcsán is gondolkodunk, hogy ha szükséges, hogyan tudjuk létszámkorlátozással megrendezni – sorolta Osvald Bálint az opciókat, melyekre esetleg számítani lehet a tavaly nyári időszak tapasztalatai alapján.

Természetesen minél több embert szeretnének látni a programokon, de véleménye szerint kompromisszumokkal indul majd újra a kulturális élet és a szórakozás lehetősége. Hogy mikor, az attól függ, hogyan alakul a lakosság átoltottsága.

– Személy szerint úgy gondolom, hogy sokkal biztonságosabb oltatni, mint elkapni a betegséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában