Koronavírus Zalában

2021.02.26. 07:00

Mit kell tudni oltás előtt? – A legfontosabb információk

A megyei kórház honlapján és közösségi oldalán közzétette, illetve lapunkhoz is eljuttatta az intézményben működő oltóponttal kapcsolatos tudnivalókat.

ZH

Zalaegerszeg, 2021. január 5. A koronavírus elleni Pfizer-BioNtech vakcinát készíti elõ az oltáshoz a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozója Zalaegerszegen 2021. január 5-én.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Mint írják, a regisztrált pácienseket a háziorvos értesíti és egyeztet velük az oltás időpontjáról, helyszínéről. Ilyen helyszín lehet a kórházi oltópont. Aki ide érkezik oltásra, azt a rendelőintézet bejáratánál várják. Itt útbaigazítást adnak neki, hogy mely oltóhelyiségben kapja meg az oltást.

Téves az az információ, miszerint a háziorvostól kapott oltási időponthoz képest fél órával korábban kellene érkezni. Ha lenne ilyen elvárás, akkor a kórház eleve fél órával korábbra adná az időpontot. Minden páciensnek magával kell vinnie az oltáskor személyazonosító iratait és tajkártyáját, illetve a kitöltött beleegyező nyilatkozatot.

Ez a beleegyező nyilatkozat egy oltásra szól, a második alkalomra majd új nyilatkozatot kell kitölteni és benyújtani. Akinek esetleg közbejön valami, és a kapott időpontban nem tud megjelenni az oltóponton, az hívja a 30/441- 6138-as telefont, ahol van lehetőség új időpontot egyeztetni.

A kórház kéri: a védőoltás előtt mindenki a szokásos napi ritmusának megfelelően igyon és egyen. És lehetőleg olyan öltözékben érkezzen, amelyben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját.

Az első oltáskor a kórházban közlik a második oltás időpontját, mely szerepel az oltási kártyán is. A kártyát a második adag beadásakor az oltandó személynek magával kell vinnie, az erre az alkalomra kitöltött beleegyező nyilatkozattal együtt.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kollegank-mar-megkapta-reszletesen-beszamolt-oltasanak-torteneterol-videoval-4973410/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában