Koronavírus Zalában

2021.02.20. 07:00

Kálovics Ferenc alig várja a kóruspróbákat, emellett azt, hogy megkaphassa a védőoltást

Kálovics Ferenc, a Nagykanizsa Város Vegyeskarát támogató Cantare’97 Alapítvány elnöke alig várja már, hogy megkaphassa a koronavírus elleni védőoltást, s visszazökkenhessen az élet a megszokott kerékvágásába.

Benedek Bálint

Kálovics Ferenc

Fotó: ZH–Archívum

- A kórusunk tavaly március óta alig tudott próbálni, fellépéseinknek zöme a tiltások miatt elmaradt – fogalmazott Kálovics Ferenc. – Baráti találkozóink hónapok óta nincsenek, hiszen zárva vannak a közművelődési intézmények, a vendéglátóhelyek, a maszkviselés is kissé teher már. Tavaly ráadásul elmaradt a nyári munkát követő pihenés, kikapcsolódás is.

Kálovics Ferenc
Fotó: ZH–Archívum

Kálovics Ferenc hozzátette: november elején két hétig betegen feküdt, állandó lázzal, végtagfájdalommal. A körzeti orvosa által kért két teszt negatív eredményt hozott. A neje hasonló tünetekkel három hétig nyomta az ágyat. A január elején végzett vérteszt azonban antigént mutatott ki szervezetükben, tehát a novemberi baj okozója kétségtelenül a koronavírus volt.

– Bár nekünk kimaradt a kórház, a lélegeztetőgép, senkinek nem kívánom azokat a heteket – folytatta. – Szeretnék hetente kétszer próbára járni, idén 10-15 koncerten énekelni, rögzíteni a kórus új stúdióanyagát, és végre szeretném látni az Adriát is. Úgy vélem, ezek csak oltási bizonyítvánnyal lesznek lehetségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában