Koronavírus Zalában

2021.02.10. 12:15

Így készülnek az érettségire – Szerdánként találkoznak a Mindszentysek

Biztonsággal megtarthatók lesznek a tavaszi írásbeli és szóbeli érettségi vizsgák a megfelelő egészségügyi óvintézkedés mellett – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. Maruzsa Zoltán megerősítette, továbbra is szervezhetők egyéni és csoportos felkészítő konzultációk. A zalaegerszegi Mindszenty-iskolában szerdánként találkoznak a diákok és tanáraik.

Csendesek a folyósok, a termekben kellő távolságra, maszkban helyezkednek el a fiatalok. Az intézménynek kettő végzős osztálya van 64 tanulóval, őket csoportbontásban több helyiségben oktatják.

- Délelőtt a közismereti tárgyakból, matematikából, magyarból, történelemből, idegen nyelvből tartunk órákat, délután pedig az emelt szintű érettségire való felkészítést segítik a fakultációk – tájékoztatta lapunkat Csordás Róbert igazgató. – Decembertől az úgynevezett Mateking online oldalon tudnak még feladatokat megoldani, az országban erre nyolc iskola pályázhatott, mi vagyunk az egyik. A végzősök próbaérettségit írnak csütörtökön történelemből, áprilisban pedig matematikából hívjuk be emiatt a tanulókat. Rajtuk kívül a 10. és 11. évfolyamosok közül többen tesznek előrehozott vizsgákat. Azt veszem észre, hogy belefáradtak a digitális oktatásba, már nagyon igényelték a közösséget, a személyes találkozást.

Tóth Csilla magyar-történelem szakos tanár kérdésünkre elmondta, jó haladnak a tananyaggal. Történelemből már csak egy téma, a munkajogi és állampolgársági ismeretek van hátra, utána pedig elkezdik az ismétlését. A felkészítő órákon most nincs számonkérés, inkább a csoportos megbeszélésen van a hangsúly. Zrinszki Emese 12. B osztályos tanuló szeretne továbbtanulni, az ELTE-re készül tanérképző szakra. Nagyon örül, hogy az utolsó hónapokban legalább így, hetente egyszer láthatja osztálytársait. Reméli, hogy a szalagavatót és a ballagást, még ha szűk körben is, de megtarthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában