kapcsolattartás a hívekkel

2021.02.11. 12:00

Hírportálon tájékoztat az alsópáhoki plébánia

Elindult az egyházközség hírportálja. Az Alsópáhoki plébánia című oldalon történeti visszatekintés és számos hasznos, aktuális információ található.

Péter Árpád

A portál képgalériája felidézi azt is, amikor az alsópáhoki templomba betoppant a Mikulás

Fotó: Alsópáhoki Plébánia

Bóka Tibor alsópáhoki plébános Sármellék, Nemesbük és Szentgyörgyvár (valamint a hozzájuk tartozó fíliák) híveit is szolgálja, így a weboldalon több település hitéletéhez kapcsolódó hírek találhatók. Olvashatunk a templomok, plébániák múltjáról, fellelni a korábbi plébánosok névsorát, s az is kiderül, hol mikor tartanak búcsút, illetve szentségimádást.

A portál képgalériája felidézi azt is, amikor az alsópáhoki templomba
betoppant a Mikulás Fotó: Alsópáhoki Plébánia

A weboldal közli a templomok miserendjét, ezen túl a szentségekről is olvashat az érdeklődő, így például a keresztelésről, a bérmálásról, illetve az egyházi házasságkötés szabályairól.

Az új portál bemutatja az alsópáhoki és a sármelléki templomi kórust, s emellett figyelemfelkeltő írást közöl a lelki adoptálásról. Ennek lényege az Isten előtt tett ígéret, amellyel valaki arra kötelezi magát, hogy kilenc hónapon át mindennap imádkozik egy veszélyben lévő magzatért és azért, hogy ez az Isten által kiválasztott és egyedül általa ismert gyermek megszülethessen, majd szeretetben és elfogadva, törvényes családi körülmények között nőhessen fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában