ifjúsági csapat

2021.02.22. 07:20

Fiatalokat toboroznak a letenyei önkéntes tűzoltók

A Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület nemrégiben toborzót hirdetett. Az ifjúsági csapatukba olyan 6 és 15 év közötti fiatalokat keresnek, akik szeretik a kihívásokat és szívesen szerepelnének versenyeken.

Benedek Bálint

A jókedv mindig garantált a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület foglalkozásain, ahogy erről ez a 2015-ben készült kistolmácsi felvétel is tanúskodik

Fotó: ZH Archívum/Gergely Szilárd

- Egyesületünk sok évvel ezelőtt célul tűzte ki a fiatalok, gyerekek nevelését, alapvető elméleti és gyakorlati tudás átadását, melyet akár a hétköznapi életben is hasznosíthatnak – fogalmazott Kovács Klaudia, a Letenyei ÖTE ifjúsági vezetője. – A csapat tagság nem egy évre szól, hanem hosszú távú értelmes és izgalmas elfoglaltságot nyújt a jelentkezőknek. Az egyesület keretein belüli versenyek és az azokra történő felkészülés jó hatással van a gyermekek szellemi és fizikai képességeinek növelésére. Illetve még megtanulhatnak közösségben gondolkozni, egyfajta csapatépítő tréningnek is felfogható.

Hozzátette: a versenyfelkészülés során fizikai állóképességük, kézügyességük, koordinációs képességeik és magabiztosságuk is jelentősen fejlődik. Az elméleti tudás elsajátítását a hétköznapokban is hasznosíthatják. Például egy tűzeset vagy baleset észlelésénél nem esnek pánikba, hanem tárcsázzák a 112-es segélyhívót. Fizikai tudásként megismerkednek a tűzoltás alapvető eszközeivel és azok szakszerű használatával. Mindezt játékos formában egy akadály pálya segítségével tanulhatják meg.

- Az elmúlt évek során kétszer ünnepelhetett magyar bajnoki címet a Letenye ÖTE, de több nemzetközi versenyen, minősítésen is kiemelkedően teljesített – folytatta. – Két alkalommal a nemzetközi ifjúsági olimpiára is eljutott és ott méltán megállta helyét. Az egyesület hazai és nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően a gyerekek olyan eseményekre és helyszínekre is eljutnak, ahova egyébként talán nem lenne lehetőségük. Ahogy a járvány és a lehetőségeink engedik nyílt napot tartunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában