Koronavírus Zalában

2021.02.09. 14:00

Dr. Illyés Zoltán: az oltás ráerősíthet a szervezet védelmére

A Mindszenty-iskola tanáraként és biológusként dr. Illyés Zoltán figyelemmel kíséri az oltással kapcsolatos legfrissebb információkat. Mint mondja, a mai világban különösen fontos, hogy naprakészek legyünk ebben a kérdésben.

Mozsár Eszter

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az általános iskolában naponta találkozik a gyerekekkel, pedagógusként fontos számára, hogy vigyázzanak egymásra. Bár átesett a betegségen, mégis regisztráltatta magát. Mint mondja, a sor végén van, ám addig eltelik pár hónap, s többet tud a koronavírusról, a betegség terjedéséről.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

- Az immunrendszerünk védelme a vírus ellen fontos – mondta Illyés Zoltán. – Alap esetben sok mindenkivel találkozom, több generációval. A Mindszenty Ifjúsági Ház egyben szálláshely is, reméljük, hogy belátható időn belül fogadhatunk vendégeket. Ha valaki átesett már a betegségen, még kérheti a vakcinát. Úgy gondolom, ez ráerősíthet a szervezet védelmére. Szerintem minden olyan biztonságos módszert meg kell ragadni, ami emlékezteti immunrendszerünket a koronavírus elleni védekezésre. Biológusként sokan keresnek meg a betegséggel kapcsolatos kérdésekkel. Úgy vélem, amit ma tudunk az oltásokról, megbízhatónak tűnik. Természetesen ez mindenkinek a saját felelőssége és döntése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában