Mezőgazdasági terményeket is szállítanak vele

2021.01.14. 13:00

Utánfutót vásárolt Kerecseny

Kerecseny Terményt, mezőgazdasági eszközöket és fát is szállítanak az új utánfutóval, amelyet a közelmúltban vásárolt az önkormányzat.

Szabó Zsófia

Réti Alfréd polgármester útszóró sót pakol az új utánfutóra

Fotó: Szabó Zsófia

A mezőgazdasági programjáról és a lakókkal való kiemelt törődéséről is ismert község nem tétlenkedik a fejlesztések terén. Nemrég vásároltak egy nyitott rakterű utánfutót, mintegy 440 ezer forint értékben.

– Nagy szükség volt az utánfutóra, ugyanis sokáig gondot okozott a különböző dolgok, például a kukorica, a műtrágya, tavasszal-nyáron a termények, illetve a különböző berendezések szállítása – ezt Réti Alfréd polgármester mondta. Hozzátéve: van szállításra alkalmas járművük. A falugondnoki buszt azonban elsősorban személyek fuvarozására használják, továbbá a község mindennapjaival kapcsolatos teendőket szolgálja.

Réti Alfréd polgármester útszóró sót pakol az új utánfutóra
Fotó: Szabó Zsófia

– Ezért is kellett egy személyautóval húzható, 250 kilogramm önsúlyú utánfutó – folytatta a polgármester. – Magasítót és ponyvát is vásároltunk hozzá, hogy megfelelően tudjunk szállítani – összegezte Réti Alfréd, aki az idei tervek kapcsán elmondta azt is: a faluban, más településekhez hasonlóan, újabb utak rendbetételére kell nagy hangsúlyt helyezni. Március elejétől pedig a tervek szerint indul a mezőgazdasági programjuk is. Tizenöt embernek adnak munkát helyben. A munkaerőre nagy szükség van, mivel már több mint nyolc hektáron művelnek földet a községben. A programban nagyobb hangsúlyt kap ebben az évben a fűszerpaprika termesztése, ugyan­is idén a tavalyinál nagyobb mennyiségben őrölnék majd a paprikát a falu saját malmában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában