Ezúttal százhat családnak tudtak segíteni

2021.01.05. 20:00

Többen kaptak tűzifát Felsőrajkon, mint az előző évben

A rászoruló családok sem maradnak tüzelő nélkül télen. Az önkormányzat a hátrányos helyzetűeket tűzifával segítette Felsőrajkon.

Szabó Zsófia

Szállítják a tüzelőt az egyik házhoz

Fotó: Zsuppánné Horváth Mária

Zsuppánné Horváth Mária polgármester elmondta: idén a korábbi évekhez képest jóval több háztartásnak tudtak tűzifát biztosítani.

- Az állami, szociális tűzifaprogram jóvoltából hatvan köbméter fát kaptunk. Ezenfelül száztíz köbméter érkezett még hozzánk, szintén pályázaton keresztül, a NÉBIH-től. Korábban még sosem rendelkeztünk ennyi, pályázatilag támogatott fával.

– Nagy szükség volt a tűzifára, mert így is tudunk segíteni a rászoruló embereknek. Ebben az esztendőben 106 családnak adtunk télre tüzelőt – mondta Felsőrajk polgármestere.

Szállítják a tüzelőt az egyik házhoz
Fotó: Zsuppánné Horváth Mária

Előzetes igénylés alapján, a képviselő-testülettel közösen döntöttek a fa elosztásáról. A rossz egészségi állapotúak, gyermekvédelmi támogatásban részesülők, a közfoglalkoztatottak és az egyedül élő idősek, a 80 év feletti felsőrajkiak kaptak fát. Az időseknek átlagosan egy köbméter fát biztosítottak háztartásonként, míg a többieknek három köbmétert. Keménylombos tűzifát, illetve akácot osztottak szét az elmúlt időszakban.

Zsuppánné Horváth Mária elmondta azt is: még tavasszal rendbe tették a falu területén lévő árkokat. Az így keletkezett faanyagból az általános iskola tüzelőkészletét töltötték fel. A fa feldolgozásából a közfoglalkoztatottakon kívül Molnár József önkormányzati képviselő és Bakonyi Barnabás helyi vállalkozó is kivette a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában