Magyar Falu Program

2021.01.27. 12:37

Több orvosi eszközt kapott Rédics

A Magyar Falu Programban elnyert mintegy 3 millió forint támogatásból szereztek be orvosi eszközöket a településen.

Korosa Titanilla

Vigh László, Soós Endréné, Rostási Ildikó, Kondákor Róbertné, Németh Tünde önkormányzati képviselők az orvosi eszközökkel

Egyebek mellett vérnyomás-, vércukor-, és koleszterinszintmérő, illetve a magzat ellenőrzésére szolgáló doppler készüléket is vásároltak a program keretében.

Soós Endréné polgármester elmondta, hogy előzetes egyeztetés alapján választották ki a készülékeket, vannak köztük fogorvosi és védőnői eszközök is.

-Olyan alapvető készülékeket vásároltunk, amelyekre ténylegesen szükségük van a helyi egészségügyi szakembereknek a betegek ellátásához – mondta Soós Endréné.

Vigh László, Soós Endréné, Rostási Ildikó, Kondákor Róbertné, Németh Tünde önkormányzati képviselők az orvosi eszközökkel

Hozzátette, hogy az orvosi rendelőt közel 10 éve újították fel, nagyobb munkálatokat nem terveznek egyelőre, de a szükséges kisebb karbantartást, festést saját erőből elvégzik.

Az orvosi eszközöket a koronavírus-járvány miatt a művelődési házban adták át. Az eseményen részt vett Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője is.

-Nagyon fontos feladat minden településen, hogy mindenkit el kell látni élelmiszerrel, gyógyszerrel és tüzelővel – fogalmazott a politikus. – Ide tartoznak továbbá az egészségügyhöz kapcsolódó fejlesztések is, az egészségügyi intézmények megújítása és az orvosi eszközök beszerzése. Köszönöm a polgármestereknek a járványhelyzetben való együttműködést és kérem őket, hogy tájékoztassák a lakókat, mennyire fontos, hogy regisztráljanak a vakcinára, hiszen csak akkor lesz vége a jelenlegi állapotnak, ha meglesz ehhez a szükséges leoltottság. Február végére szeretnénk elérni, hogy 1 millió ember kapja meg a védőoltást, ekkor már reményeink szerint lehet enyhíteni a korlátozásokon, melyek nehézséget okoznak, de úgy gondolom legyünk még óvatosak, türelmesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában