Koronavírus Zalában

2021.01.06. 14:22

Operatív Törzs: a háziorvosi rendelők is oltópontok lesznek

A vakcinaszállítmányok érkezésével folyamatosan bővül az oltópontok köre. A Vas Népe megkérdezte az Operatív Törzset: alkalmasak-e a háziorvosi rendelők a tömeges oltások lebonyolítására?

Tóth Dóra / Vas Népe

Zalaegerszeg, 2021. január 5. A koronavírus elleni Pfizer-BioNtech vakcinát készíti elõ az oltáshoz a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozója Zalaegerszegen 2021. január 5-én.

Fotó: MTI/Varga György

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszában elmondta: az oltások beadása alapvetően is a háziorvosi rendelőkben történik más betegségek esetén is, így természetesen azok a koronavírus-vakcina beadására is alkalmasak. A háziorvosok rendelkeznek a szükséges feltételekkel, sürgősségi táska és a megfelelő gyógyszerek is rendelkezésükre állnak egy esetleges allergiás reakció elhárítására, emellett a megfelelő hűtő is készen áll, melyben az oltóanyagot tárolni lehet. Mint elmondta, ez tulajdonképpen egy szervezési feladat, hiszen a cél az, hogy megfelelő időbeosztással, a várakozási idő kiiktatásával, minden szabályt betartva történhessen a vakcinák beadása a rendelőkben. Hozzátette, tervben van a háziorvosi rendelők bevonása oltópontként, így arra ösztönzi a kollégákat, minél hamarabb kérjék ők is az oltást – közölte a vaol.hu.

Kiemelt kép: A koronavírus elleni Pfizer-BioNtech vakcinát készíti elő az oltáshoz a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozója Zalaegerszegen 2021. január 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában