helyi összefogással

2021.01.16. 07:00

Megújult a Dózsa utca Nemespátrón

A Magyar Falu Program támogatásával és jelentős közösségi összefogásnak köszönhetően a közelmúltban megújult a Dózsa György utca. Az aszfaltcsík ünnepélyes avatását tegnap tartották.

Benedek Bálint

Győrfy Balázs polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár a felújított utca ünnepélyes avatásán

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a beruházásról szólva Győrfy Balázs polgármester elmondta: az államtól érkezett 16,1 millió forintot az önkormányzat saját tőkével is kiegészítette. Sőt, néhány helyi magánszemély jóvoltából további anyagi forrás érkezett a megvalósításhoz, így a tervezett 140 méter helyett közel 200 méteren valósulhatott meg a beruházás. Mivel az utca egy meredekebb domboldalon található, a veszélyesebb szakaszokra mintegy 90 méter hosszan szalagkorlát került.

Győrfy Balázs polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár a felújított utca ünnepélyes avatásán
Fotó: Szakony Attila

– A település egyik forgalmas utcájáról van szó, mely az évek során jelentősen elhasználódott, ezért öröm, hogy a kormány a közösségi összefogás mellé állt – folytatta a polgármester. – Remélhetőleg a jövőben is folytatódhat a faluszépítés, akár további belterületi utcák rendbetételével.

A szűk körben megtartott ünnepségen Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő méltatta az önkormányzatok lelkesedését, amelyek bátran pályáznak a Magyar Falu Programba, hogy a források révén településüket fejlesszék, szebbé, élhetőbbé tegyék.

– Utóbbi pályázati forrásnak köszönhetően a körzetemhez tartozó települések egy év alatt közel egymilliárd forint összegű beruházással gazdagították a közösségeiket – fogalmazott a politikus. – A kormányzat elképelése, miszerint hazai forrás felhasználásával fejleszti a vidéket, bevált. Sokat segített a kitűzött célok, esetleg régóta dédelgetett álmok megvalósításában, és a fejlesztések akár új lendületet is adnak egy-egy térségnek. Nemespátróban a közösségi összefogás szép példájaként extra tartalmakkal újulhatott meg az útszakasz.

Az államtitkár hozzátette: a falumegújítási pályázat ebben az évben is elérhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában