koronavírus

2021.01.27. 08:14

Még mindig sok a fertőzött Ausztriában

Január 25-én léptek életbe a szigorúbb járványellenes szabályok, azonban az új fertőzések száma továbbra sem csökken Ausztriában.

Polgár Patrícia/vaol.hu

Boltokban és a tömegközlekedésen, ilyen maszk lesz kötelező

Forrás: Shutterstock

Az egyméteres védőtávolságot kettőre növelték a közterületeken és a munkahelyeken – a szabály a közös háztartásban élőkre nem vonatkozik. Szintén hétfőtől legalább FFP2-es maszkban lehet tartózkodni a tömegközlekedési eszközökön, a telekocsikban, az üzletekben, piacokon, hivatalokban, rendelőkben, valamint az ételrendelés helyszíni átvételekor az éttermekben. Nem kötelezik maszkviselésre a 14 év alatti gyermekeket, a kismamákat és azokat sem, akik egészségügyi okokból nem viselhetik azt. A szabálysértőkre 25 eurós helyszíni bírság szabható ki – írja az orf.at híroldal.

A belügyminisztérium és az egészségügyi minisztérium keddi adatai szerint Ausztriában hétfő óta további 1417 Covid–19 fertőzést regisztráltak. Hétfőhöz képest 64 olyan ember volt, akinek az elhalálozása kapcsolatba hozható a koronavírussal. A járvány kezdete óta országosan 407 140 fertőzést regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában