Változás

2021.01.27. 07:00

Kinek a feladata a ház előtti zöldterület, járda tisztán tartása Hévízen?

Változik a közterületek karbantartási rendje Hévízen, a saját ingatlana előtt a tulajdonos felel a tisztaságért ettől az évtől, közölte a polgármesteri hivatal.

ZH

Hévízen eddig a város teljes területén a Gamesz látta el az ingatlanok előtti zöldterületek, járdák és árkok karbantartását, átvállalva az ingatlanok tulajdonosaitól ezt a feladatot, áll a hivatal közleményében.

A koronavírus hatására bekövetkezett bevételkiesés miatt azonban az idei évtől ennek többletterheit nem tudja vállalni a város, így a közterületek gondozása a kiemelt turisztikai területekre fog korlátozódni.

Az önkormányzat kérte, hogy az ingatlantulajdonosok készüljenek fel a saját ingatlanuk előtti terület gondozására. A szabályok a következők.

Az ingatlan előtti járdaszakasz, illetve az úttestig tartó területsáv tisztán tartásáról az ingatlan tulajdonosa vagy bérlője köteles gondoskodni. Ebbe beletartozik a zöldfelület kaszálása (a fű maximum 20 centis lehet), a lehullott lomb, illetve termés rendszeres összetakarítása. Az összegyűjtött lombot, kaszálékot javasolják az ingatlanon kialakítható komposztálóban hasznosítani. A másik megoldás, hogy a hulladékszállító cég a zöldhulladékot a gyűjtési napokon elszállítja.

A lakóknak kell gondoskodni az ingatlan előtti közterületi sávban a hulladék összetakarításáról és a járdaszakasz melletti nyílt árok és műtárgyai tisztán tartásáról is. A síkosságmentesítés, hóeltakarítás szintén az ő feladatuk, ám ez nem újdonság.

A fák metszését, gondozását továbbra is a Gamesz végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában