rendszabályok maximális betartása mellett

2021.01.12. 10:00

Kalandtúra Hagyárosböröndön járvány idején – a helyes utat keresték a karácsonyi program résztvevői

Az önkormányzat karácsonyi kalandtúrát hirdetett az ünnepekkor, természetesen a járványügyi rendszabályok maximális betartása mellett. A rendezvényről Imre Vanda túraszervező küldött beszámolót lapunknak.

ZH

A túrán részt vett a Peresztegi és a Gergán család is, amint azt a saját készítésű szelfi is bizonyítja Fotó: ZH

Karácsony a szeretet ünnepe, ezt az időszakot a legtöbb család és a barátok közös programokkal, karácsonyi vásárokon tett sétákkal, forraltborozással is ünneplik – írta. A 2020-as év más volt, a rendezvények többsége elmaradt. Hagyárosbörönd önkormányzata a húsvéti ünnepkörhöz hasonlóan karácsony előtt is kereste a módját, hogyan tudna lehetőséget adni a Covid szempontjából is megfelelő, értékes, közös időtöltéshez. Így merült fel a Karácsonyi Kalandtúra ötlete, amit december 24. és január 6. között, szabadon választott időpontban lehetett teljesíteni.

A cél az volt, hogy a családok az ünnepi időszakban biztonságosan kimozdulhassanak a négy fal közül, és vidám pillanatokat átélve, kedves emlékekkel töltekezzenek.

A túrán részt vett a Peresztegi és a Gergán család is, amint azt a saját készítésű szelfi is bizonyítja Fotó: ZH

Az útvonalon túrafüzet alapján haladtak végig a résztvevők, ahol minden útelágazó egy állomást jelentett. Itt kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató feladatokat kellett megoldani ahhoz, hogy megtudják, melyik út lesz a helyes. A csapatok nem versenyeztek egymással, a tét csupán a helyes irány megtalálása volt. Persze a helytelen válaszok miatt sem kellett a rossz úton bolyongani hosszasan, mert a túrafüzet segítségével beazonosítható volt, ha valaki nem jó helyen jár. Így pár száz méter múlva vissza kellett fordulni, és a feladatot újragondolva lehetett megpróbálni egy újabb irányt.

A tizenhárom állomás feladatai között szerepelt totó, keresztrejtvény, de találós kérdéssel is találkoztak a túrázók. Az utolsó állomás a falu központjában lévő betlehemnél volt. A program zárásaként a résztvevők egy-egy magukkal hozott karácsonyfadíszt helyeztek a betlehem mellett várakozó fenyőfára.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy karácsony és újév táján többen éltek a túrázási lehetőséggel, reméljük jövőre még többen, akár más településekről is ellátogatnak hozzánk – zárta beszámolóját a túraszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában