Nagy megtiszteltetés a zalai székhelyű civil szervezetnek

2021.01.07. 07:00

Hungarikum védjegy alatt az agarászok

Az Országos Agarász Egyesület (OAE) az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának múlt év végi döntése értelmében jogosultá vált a hungarikum védjegy használatára.

Varga Andor

A két legújabb agarászkiadvány címlapja

Fotó: Imrei Ferenc

A működését tekintve országos, ám a zalai Mihályfán székelő civil szervezet elnöke, Keresztes János elmondta:

– Nagy megtiszteltetés, az egyesületünk kulturális, hagyományőrző tevékenységének elismerése ez a döntés. A miénk az egyik legrégebbi hazai civil szervezet, hiszen elődeink 1835-ben alapították a mai szerveződés ősét, a céljaink pedig azóta sem változtak: a hungarikumnak számító magyar agár vadászkutya fajta értékeit igyekszünk felkutatni, illetve bemutatni.

A két legújabb agarászkiadvány címlapja
Fotó: Imrei Ferenc

Ennek keretében látott napvilágot 2020-ban az AOE két legújabb kiadványa. Az Agarász arcképvázlatok című a szakterület fontos személyiségeit mutatja be, és ennek máris tervezik a folytatását.

A másik kötet a konyhában forgatható elsősorban haszonnal: az Agarász receptgyűjtemény 42 oldalon 45 étel elkészítését ismerteti. Ezek alapanyagát egyaránt az agárral vadászható vadnyúl adja, de természetesen házi nyúl húsával is elkészíthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában