Megmenekültek

2021.01.19. 20:00

Hattyút, kutyát de még lovat is mentettek tavaly a zalai tűzoltók

Az elmúlt napokban felidéztük az elmúlt évnek azokat a jelentős történéseit, amikor a tűzoltók nyújtottak segítséget. De nem csak tüzet oltottak, és balesetet szenvedett járművek és vezetőik, utasaik számíthattak rájuk. Többször vonultak ki azért, hogy szorult helyzetbe került állatokat szabadítsanak ki. Decemberben erre négy helyszínen volt szükség, míg egész évben összesen tizenhat esetben.

ZH

Február 4-én délelőtt kutyát mentettek a nagykanizsai Varasdi utcában Fotók: katasztrófavédelem

Január 28-án este hét óra körül kutya szorult hídgyűrűbe Keszthelyen, a Mátyás király utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kiemelték a híd alatt csapdába esett négylábút. Február 4-én délelőtt vízóraaknába esett egy kutya Nagykanizsán, a Varasdi utcában. A helyszínre kilenc óra körül a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik az ebet épségben kivették az aknából.

Február 28-án este kis termetű kutya feje szorult az erkély vasrácsai közé Zalaegerszegen, a Hegyalja utcában. A hivatásos tűzoltók kéziszerszám segítségével szabadították ki az állatot és sértetlenül átadták a gazdájának.

Április 29-én őz szorult egy társasház előtti kerítés elemei közé Keszthelyen, a Gagarin utcában. A helyszínre kivonuló városi tűzoltók az állatot kiszabadították, majd az illetékes vadász jelenlétében viszszaengedték a természetbe.

Február 4-én délelőtt kutyát mentettek a nagykanizsai Varasdi utcában Fotók: katasztrófavédelem

Május 3-án macska esett egy családi ház kútjába Zalakaroson, a Banyavölgyi utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók létrával jutottak le az állathoz, majd kiemelték és átadták a gazdájának.

Augusztus 16-án vizes-blokkban rekedt madarat szabadítottak ki a városi hivatásos tűzoltók Zalaegerszegen, az AquaCityben. Létrájukon keresztül érték el a rémült állatot, majd hálóval kíméletesen befogták, végül a szabadtéren sértetlenül elengedték.

November 1-jén galamb szorult egy többemeletes épület 12 méter magasan fekvő ereszcsatornájának levélhálója alá Keszthelyen, a Galamb utcában. A városi hivatásos tűzoltók létrás szerkocsiról érték el a madarat és kiszabadították, majd egy aktivista a fenékpusztai madármentő-állomásra szállította.

A Galamb utcában pórul járt galambnak szintén segítettek

December 8-án este két méter mély gödörbe esett egy ló Németfalu és Salomvár között, egy tanya közelében. Mentéséhez kilenc óra után a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik munkagép és hevederek segítségével szabadították ki a bajba jutott állatot.

December 14-én este két kutya esett a kútba egy családi ház udvarán Mikekarácsonyfán, a Kossuth Lajos utcában. Gazdájuk lemászott utánuk, hogy kimentse az ebeket, de ő is lent rekedt. A fél kilenc körül értesített lenti hivatásos tűzoltók kötéllel az állatokat és tulajdonosukat is felhúzták a 10 méter mély kútból.

A következő eset 17-én történt: hattyú szorult be Keszthelyen a Balaton-parti pavilonsoron kialakított vasbetonszerkezetbe. A riadt állatot a városi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt kiszabadították, így aztán sértetlenül elrepülhetett.

December 28-án kölyökmacska esett egy hat méter mély kútba Csörnyeföldén, egy családi ház udvarán. A a letenyei hivatásos tűzoltók épségben kimentették, összegezte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában