A támogatott projekt új szakaszba lépett

2021.01.06. 07:00

Folytatódik az egészségfejlesztés Zalaszentgróton

Az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) 2018. április 1-jén kezdte meg működését. Az eredetileg 26 hónapra tervezett aktív időszakot a koronavírus-járványra tekintettel kétszer meghosszabbították, 2020. december 31-ig engedélyezték. A projekt hároméves fenntartási időszaka 2021. január elsején kezdődött.

Szalay Csaba

Az iroda munkatársai, jobbról a második dr. Al-Yari Mohamed

Fotó: EFI

Az iroda munkájáról dr. Al-Yari Mohamed intézetvezető főorvos, az EFI szakmai vezetője tájékoztatta lapunkat.

– A projekt során részben az eredeti terv szerint, részben az engedélyezett módosítások alapján egészségfejlesztési és egészségmegőrzési tevékenységet folytattunk gyakorlatilag a járás valamennyi településén, több mint 1700 lakos aktív részvételével.

Az iroda munkatársai, jobbról a második dr. Al-Yari Mohamed
Fotó: EFI

Az összes kitűzött célt sikerült teljesíteni az előírásoknak megfelelően. A megvalósítás során a programokat – a régióban elsőként – új elemmel bővítettük a hagyományos, úgynevezett kardiovaszkuláris rizikó felkutatása mellett. Nevezetesen az érszűkület és ritmuszavar kutatásában két modern eszközt alkalmaztunk. A csontritkulásra irányuló állapotfelmérést is bevezettük. Mindezek mellett működik a mentális egészségfejlesztés, szakemberek bevonásával. A programokat kiterjesztettük a munkahelyekre is. Továbbá működtettünk és működtetünk szív- és érrendszeri betegség-, valamint diabéteszklubot. Számos előadót is hívtunk, és biztosítottuk a munkatársaink továbbképzését – foglalta össze az elmúlt időszak történéseit az iroda szakmai vezetője.

Dr. Al-Yari Mohamed hozzátette: remélik, hogy tevékenységükkel hozzájárultak, és hozzájárulnak a zalaszentgróti térségben élők egészségi állapotának javításához.

– Természetesen bízunk a kedvező, és hosszú távú eredményekben – zárta szavait a főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában