Koronavírus Zalában

2021.01.26. 10:45

Felelősséggel egymásért – Az oltás fontosságáról beszélt Kaj István, Pusztaszentlászló polgármestere

Szeretteink, embertársaink és önmagunk egészségének megóvását segíthetjük azzal a koronavírus elleni védekezés során, ha oltatunk – ezt mondta Kaj István, Pusztaszentlászló község polgármestere, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Zala Megyei területi felelőse.

Szabó Zsófia

Kaj István, Pusztaszentlászló polgármestere, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Zala Megyei területi felelőse

Kaj István előrebocsájtotta: felelős és gondos vezetőként számára nagyon fontos a rá bízott emberek egészségének és biztonságának megőrzése. Ezért is hangsúlyozza: amint lehetőség nyílik rá, minél többen éljenek a védőoltás lehetőségével.

-Sajnos, saját tapasztalataim is vannak a koronavírussal. Vélhetően már átestem a betegségem és szeretteim köreiben is volt fertőzött. Jómagam, kisebb tünetekkel, könnyebben átvészeltem a vírust, azonban mások az ismeretségi körömben már nem voltak ilyen szerencsések és megszenvedték a betegséget. Amikor beteg voltam, akkor is nagyon ügyeltem arra, hogy ne fertőzzek meg másokat. Teljes mértékben betartottam az óvintézkedéseket és a karantént. Azonban úgy érzem, akkor teszek meg mindent az embertársaim védelméért, ha oltatok. Ezért is várom, hogy erre mielőbb sor kerüljön. A járványnak csak az oltás vethet véget, olyan formában, ha minél többen élnek vele– fogalmazott Kaj István.

Kaj István, Pusztaszentlászló polgármestere, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Zala Megyei területi felelőse

A polgármester és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei területi felelőse azt mondta: szeretnének mielőbb visszatérni a településen is a régi, megszokott hétköznapokhoz. Ez azonban akkor következhet be, ha vége a járványnak. Habár gazdaságilag számukra sem könnyű a hónapok óta tartó időszak, bíznak abban, hogy az oltás révén, a megfelelő immunitás elérésével újra indulhat az élet.

-A települési önkormányzatokra hosszú ideje sok munka és nagy teher hárul az állampolgárok védelme tekintetében. Jelen esetben a szociális és az egészségügyi szférában dolgozó emberekre gondolok, akiknek mindenképpen el kell látniuk a feladatukat és másokról kell gondoskodniuk. Ezért is szükséges, hogy az említett célcsoport, legyen szó ápolókról, orvosokról vagy a falvakban sokrétű feladatot ellátó falugondnokokról, oltása történjen meg elsőként. Sokat köszönhetünk nekik – összegezte Kaj István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában