A csapatjáték lényege

2021.01.04. 07:00

„Csakis együtt lehetünk nagyok” – Benedek Tibort idézte évértékelőjében Papp Gábor, Hévíz polgármestere

Az elmúlt év sok nehéz akadályt gördített mindenki elé, a világjárvány felforgatta az életünket, és talán még soha nem akartuk annyira, mint most, hogy magunk mögött hagyhassuk az óévet – fogalmazott televíziós és facebookos köszöntőjében Papp Gábor polgármester.

Péter B. Árpád

Papp Gábor egészséges, biztonságos, igazi kapcsolatokra lehetőséget adó új esztendőre emelte poharát

Fotó: ZH

A városvezető úgy összegzett: Hévíz küzdelmes, de sikeres évet zárt, a komoly anyagi veszteségek ellenére intézményi átszervezésekkel, szigorú takarékossággal, elvonásokkal megőrizték a pénzügyi egyensúlyt. Kiemelte, továbbviszik az elnyert projekteket is, így elindult és tart az új buszpályaudvar kialakítása, a termelői piac korszerűsítése, valamint a tóvédelmi program, amellyel megújul a Hévízi-tavat ölelő véderdő, új sétányokkal, tanösvénnyel.

Papp Gábor egészséges, biztonságos, igazi kapcsolatokra lehetőséget adó új esztendőre emelte poharát Fotó: ZH

Az elmúlt évben befejeződött a Schulhof sétány és a Nagyparkoló megújítása, folytatódott a városi kamerarendszer bővítése, és számos buszöböl kapott új beállókat. Emellett korszerű parkolási rendszert kezdtek kialakítani Hévízen, ami idén folytatódik.

– Mindezek közben lakóinkról, fiataljainkról sem feledkeztünk meg – szögezte le Papp Gábor. – Maszkokat, fertőtlenítőszereket vásároltunk és osztottunk ki a hévíziek és intézményeink között, fokozottan figyelve például az érettségizők biztonságára. A szociálisan rászorulókat is folyamatosan segítettük, és egyházainkat is támogattuk. Amikor kellett, lezárásokkal védtük még jobban a várost az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében, és körültekintően, biztonsági intézkedések mellett nyitottuk újra Hévízt, amikor az év közben lehetővé vált.

A polgármester arról is beszélt, a helyiek kulturális lehetőségei továbbra is megmaradtak, hála a könyvtár, illetve a művelődési intézmény közreműködésének, a Gamesz munkatársai pedig olyan gyönyörű, virágos várost varázsoltak most is, amely sokszor tudta feledtetni a gondokat, s feltöltődést, nyugodt hangulatot biztosított.

Papp Gábor a veszteségeket is számba vette beszédében.

Távozott közülünk tavunk egyik megmentője, Hévíz díszpolgára, dr. Gyarmati József – mondta. – Elhunyt a sokunk által tisztelt, szeretett Simon Pali bácsi, s tragikus hirtelenséggel ment el közülünk keszthelyi képviselőtársunk, dr. Ifi Ferenc. És számos hírességet, példaképet is veszített a nemzet. Közülük egy sportlegendát, példás családapát, igaz embert emelek ki: Benedek Tibort. Ő egy interjújában arról beszélt, mennyire fontos minden küzdelemnél az összefogás, az együttes munka. Így szól ez a mondat: „A csapatjáték lényege, hogy csakis együtt lehetünk nagyok – szóló zsenikkel nemigen megy.”

A polgármester kijelentette: 2020 Hévízen is bebizonyította Benedek Tibor igazát. Úgy fogalmazott, „csakis együtt lehettünk nagyok, és eztán is így tudunk haladni, szóló zsenikkel jövőre sem megy”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában