Koronavírus Zalában

2021.01.08. 07:00

A zalaegerszegi Hevesi-színház színművésze, Farkas Ignác beoltatja magát koronavírus ellen

Az elsők között regisztrált a Covid–19 elleni védőoltás igényléséhez Farkas Ignác Jászai-díjas színművész, a Hevesi Sándor Színház tagja.

Arany Horváth Zsuzsa

Farkas Ignác

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

– Örvendetesnek tartom, hogy Magyarország a korábbi védőoltásokat tekintve az egyik legjobban átoltott ország, bár a szó kicsit furcsa, de gondoljunk a kanyaróra, a bárányhimlőre, a gyermekbénulásra, a diftériára, a TBC-re s a BCG-oltásra. Utánaolvastam, ezzel sok fejlett országot megelőzünk. Friss nagyapaként mondom, a féléves unokám is túl van már a korának megfelelőkön. Nem is értem azokat, akik bizonytalanok, a XXI. század harmadik évtizedében a tudatlanság sötét középkorát idézik számomra az oltásellenesek.

Farkas Ignác
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

Elkerekedett szemekkel hallgatom a tarthatatlan érveiket. Jómagam két okból is a veszélyeztetettebb rétegbe tartozom, hatvan év feletti vagyok, enyhe cukorbetegséggel, így nem volt kérdés, hogy azonnal regisztráltam, jeleztem, hogy igénylem a védőoltást, amint lehet. Az egész család, a feleségem, az idős édesanyám regisztrációját is megcsináltuk, az elérhetőségeink megadásával. Remélem, hogy ahogy halad a vakcina beadása hazánkban a kialakított oltási rend szerint, mi is mihamarabb megkapjuk az oltásra hívó jelzést – mondta a színművész.

Farkas Ignác annak ellenére folyamatosan dolgozik, hogy egyelőre nem látogathatjuk a színházat, próbál a bemutatandó darabokban, s többek között az általa rendezett Sóska, sültkrumpli kamaradarab televíziós felvételei is ezekben a hetekben zajlottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában