mosolygó maszkok

2021.01.23. 07:00

A méhnyakrák megelőzésére hívták fel a figyelmet Zalaegerszegen

Negyedik alkalommal csatlakozott az európai méhnyakrák-megelőzési hét rendezvényeihez a Női Egészségért Alapítvány, valamint a Család és KarrierPont Zalaegerszeg.

Arany Gábor

Balaicz Zoltánné és dr. Máhr Károly Fotó: Pezzetta Umberto

Ennek jelzésére és együttérzésük kifejezésére korábban mályvaszínű gyöngyöket készítettek, s ezeket adták át az onkológiai osztályon méhnyakrák miatt kezelt betegeknek. A szervezők nevében Balaicz Zoltánné elmondta, idén a járványhelyzetre tekintettel a közös gyöngyfűzés elmaradt. Ehelyett régi segítőjük, Szabó Ferencné Vali jóvoltából 60 maszk készült el, és rajtuk a mályvaszínű gyöngysor mosolyt rajzol az arcra.

Balaicz Zoltánné és dr. Máhr Károly Fotó: Pezzetta Umberto

A maszkokat dr. Máhr Károly osztályvezető főorvos vette át, ő juttatja el a betegekhez az ajándékot. Elmondta, Zalában évente 100-120 méhnyakrákos esetet szűrnek ki. A betegség ellen van védőoltás, amit már 9-15 éves korban megkaphatnak a lányok. Megelőzésképpen pedig javasolt kétévente részt venni szűrővizsgálaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában