közlekedés

2021.01.01. 09:00

A jegyek és bérletek 2021-ben is jók lesznek

2020-ban – egy minisztériumi megállapodásnak köszönhetően – már működött az a rendszer, aminek köszönhetően a helyi buszjáratokkal ritkábban érintett városrészekben élők a helyközi járatokat is igénybe vehették a település közigazgatásai határain belül. A 2021-es esztendőre szóló megállapodást a napokban írták alá.

Pásztor András

Fotó: Gergely Szilárd

Nagykanizsa vonatkozásában több ilyen járatot is igénybe vehetnek a külső városrészekben élők, azaz a helyi járatokon használt jeggyel vagy bérlettel is felszállhatnak a helyközi járatokra, ha a városközpontba vagy onnan haza szeretnének jutni. A megállapodás természetesen anyagi költséget is ró az önkormányzatra, a múlt évben közel 8 millió forintot fizetett a kanizsai önkormányzat a szolgáltatónak.

Fotó: Gergely Szilárd

A 2021-re vonatkozó megállapodást a közelmúltban kötötte meg Balogh László polgármester, így január elsejétől a már megszokott rend szerint vehetik igénybe a helyközi járatokat a kanizsaiak. A megállapodás vonatkozik többek között a Zalaegerszeg-Nagykanizsa, a Nagykanizsa-Pacsa, a Nagykanizsa-Zalakaros, a Nagykanizsa-Gyékényes, a Nagykanizsa-Murakeresztúr járatokra és még néhány egyéb járatra is. Az anyagi fedezetet a város jövő évi költségvetésének terhére biztosította a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában