visszatekintés 2020-ra

2020.12.30. 07:00

Tragédia Zalaszentmihályon; vonatgázolás Zalaegerszegen; halálos baleset a kalandparkban – Megrázó volt az október

Több tragédia is beárnyékolta az idei októbert. Összefoglaljuk, hogyan alakult a zalaiak számára ez a hónap!

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Három férfi holttestét találták meg Zalaszentmihályon

Vélhetően füstmérgezés okozhatta annak a három férfinek a halálát, akiknek a holttestét felfedezték a közép-zalai település melletti horgásztónál, egy kis méretű kalyibában. A részletekért kattints IDE!

A horgásztragédiáról a vizsgálat következtében egyre több információra derült fény, amelyekről egy következő írásban beszámoltunk. A részletekért kattints IDE!

Fiatal férfit gázolt halálra a vonat Zalaegerszegen

Közel a Batthyány Lajos úti vasúti átjáróhoz egy embert elütött a tehervonat Zalaegerszegen. A rendőrség tájékoztatása szerint halálos kimenetelű baleset történt, fiatal férfi volt az áldozat. A részletekért kattints IDE!

Fotó: Pezzetta

Keszthelyi iskolás csoport volt az érintettje a gyöngyösfalui kalandparkban történt balesetnek

Súlyos baleset történt a gyöngyösfalui kalandparkban, ahova a keszthelyi Vajda János Gimnázium csoportja osztálykirándulásra indult. Ott tartózkodásukkor azonban a fatörzs, amire a pallók és a kötél rögzítve volt, váratlanul kidőlt. Egy diák olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette: több százan rótták le kegyeletüket a fiút gyászolva. A szerencsétlenségről minden információt körbejártunk, a részletekért kattints IDE!

Ez a tartóelem dőlt ki, miközben a csoport a kötélpályán volt
Fotó: Horváth Istvánné / vaol

Elhunyt Pusztaapáti polgármestere

Ebben a hónapban hunyt el tragikus körülmények között Pusztaapáti község polgármestere, Németh Árpád is, aki 2002 óta töltötte be ezt a tisztséget a településen. A részletekért kattints IDE!

Változás a megyei kórház traumatológiai osztályán; növekvő fertőzöttségi arány

Októberben tovább élesedett a járványhelyzet Zalában. Egyebek mellett érkezett a hír, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályára – a dolgozókat érintő Covid-fertőzöttség miatt – átmenetileg nem vesznek fel beteget, a traumatológiai ellátásra szorulókat két kijelölt intézménybe, a szombathelyi, illetve a nagykanizsai kórházba szállítják. A részletekért kattints IDE!

Fotó: zaol.hu

Mint Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere egyik tájékoztatójában kiemelte: nem csupán országos viszonylatban, hanem Zala megyében és Zalaegerszegen is jelentősen nőtt a fertőzöttségi arány, emiatt új intézkedések meghozatalára volt szükség a megyeszékhelyen. A részletekért kattints IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában