Sajtótájékoztatón számoltak be

2020.12.02. 07:00

Teljessé vált a főutcai fasor Zalaegerszegen

Befejeződött a Kossuth Lajos utcai fasor rekonstrukciója, erről számoltak be sajtótájékoztatón kedden.

Arany Gábor

Kovács Mihály (balról), Horváth István, dr. Káldi Dávid és Balaicz Zoltán a Kossuth utcán ültetett fáknál

Fotó: Katona Tibor

A faültetési program másfél évvel ezelőtti meghirdetése óta több mint 7200 csemete került a város közterületeire, ahogy ezt Balaicz Zoltán polgármester felidézte. Mint mondta, jövőre az elfogadott zöldfelületi stratégia alapján 10 millió forintot fordítanak faültetésekre, arányosan érintve minden városrészt.

Kovács Mihály (balról), Horváth István, dr. Káldi Dávid és Balaicz Zoltán a Kossuth utcán ültetett fáknál
Fotó: Katona Tibor

A tájékoztatón dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a most ültetett fákkal a Kossuth utca mindkét oldalán befejeződött a telepítés.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, ez a program a jövőt is szolgálja, hiszen a felnövekvő nemzedékek számára teremt szép és egészséges környezetet. Ebben együttműködnek az önkormányzati képviselőkkel, akikkel rendszeresen egyeztetnek a közterületi növények telepítéséről.

A Petőfi utca és Csány tér között a nyugati oldalon 26 kínai díszkörtefát ültettek, ezzel folytatva a Berzsenyi utca felől elkezdett telepítést. Kovács Mihály főkertész elmondta, hogy a 7–8 éves csemeték szombathelyi faiskolából kerültek Zalaegerszeg főutcájára. Felnőve elérik a 15 méter magasságot, nem terebélyes lombozatot növesztenek, így nem zavarják a közlekedőket. Ez a fajta jól tűri a szelet, a városi, beépített környezetet, s mivel nálunk idegenhonos, így kártevői nincsenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában