csomagok

2020.12.16. 12:00

Példaértékű segítséget kapott a lenti Vöröskereszt – Frissítve

Több környékbeli településen is élnek olyan külföldi állampolgárok, akik rendszeresen támogatják adományokkal a Vöröskereszt térségi alapszervezetét.

Korosa Titanilla

Simon Istvánné, Komlósi Zita, Aurelia Üblein és Manfred Ruff a Vöröskereszt adományboltja előtt Lentiben

Nemrég a Szentgyörgyvölgyön élő Manfred Ruff és Aurelia Üblein adott át ruhaneműt tartalmazó csomagokat Simon Istvánnénak, a lenti térségi alapszervezet vezetőjének. A német állampolgárságú férfi és az osztrák hölgy évek óta együttműködik segítőként a Vöröskereszttel, velük, illetve több külföldivel is Komlósi Zita, a vöröskeresztes segítők szervezetének titkára tartja a kapcsolatot.

Simon Istvánné, Komlósi Zita, Aurelia Üblein és Manfred Ruff a Vöröskereszt adományboltja előtt Lentiben

- Aurelia és Manfred 2014 óta segítik már munkánkat, rendszeresen adományoznak ruhát, cipőt a Vöröskeresztnek, illetve a zalaegerszegi hajléktalanszállónak – mondta Komlósi Zita, aki hat alapszervezet munkájában vesz részt. – Pénzadományt is gyűjtöttek már a környéken élő külföldiekkel közösen, amit a lenti Móricz-iskolának ajánlottak fel az egyik terem felújítására. Illetve korábban a szentgyörgyvölgyi idősotthonba is juttattak el eszközöket. Mellettük fontosnak tartom megemlíteni a Lentikápolnán élő Johanna Knausselt, aki terápiás kutyáival többször részt vett a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény rendezvényein, a gyerekek nagy örömére. Nagyon sokat jelent számunkra az általuk nyújtott segítség.

Manfred Ruff és Aurelia Üblein elmondták: fontosnak tartják, hogy hazájukban és Magyarországon is segítsenek, ahol tudnak, jó érzés, ha valamit adhatnak a rászorulóknak.

Simon Istvánné példaértékűnek nevezte a Vöröskeresztnek nyújtott segítséget, a külföldiek adományaikkal és tagságukkal is hozzájárulnak céljaik megvalósításához.

- Jelenleg a Lentiben működő adományboltunkat a koronavírus- járvány miatt nem tartjuk nyitva rendszeresen, hiszen segítőink is jórészt a veszélyeztetett korosztály tagjai közül kerülnek ki – tette hozzá Simon Istvánné. – De telefonon elérhetők vagyunk, és időpont- egyeztetés után lehetőség van adományok átadására, átvételére. Véradásokat is folyamatosan tartunk, december 18-án Iklódbördőcén 16 és 18 óra között a közösségi házban várjuk a véradókat. Nagy reményekkel állunk az alkalom előtt, hiszen bebizonyosodott, hogy a járványhelyzet nem veti vissza a véradókat. Persze, ehhez kellenek a személyesebb megkeresések. Ebben a munkánkban sokat segítenek a települési alapszervezetek önkéntesei, akik gondoskodnak a véradások szervezéséről, lebonyolításáról és a véradók megbecsüléséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában