az értéke meghaladja a százezer forintot

2020.12.18. 12:00

Művészettörténetről tizenkét kötetben – Ajándékot kapott a zalalövői könyvtár

Tizenkét kötetből álló, díszes kiadású művészettörténeti albumsorozatot kapott ajándékba a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. közreműködésével a Nemzeti Kulturális Alaptól a Salla Művelődési Központ könyvtára. A csomag értéke meghaladja a százezer forintot.

Gyuricza Ferenc

Lukács Andrea az ajándékba kapott kötetekkel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Jankovics Marcell és Méry Gábor alkotta szerzőpáros felvidéki gótikus templomokat – többek közt a lőcsei Szent Jakab-bazilikát, a kassai Szent Erzsébet-dómot vagy a szepeshelyi Szent Márton-székesegyházat – bemutató albumai a napokban érkeztek meg az intézménybe.

Lukács Andrea az ajándékba kapott kötetekkel
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Lukács Andrea igazgató elmondása szerint teljesen váratlanul, ezért úgy tekintenek rá, mint szép karácsonyi ajándékra. Abban is bíznak, hogy az olvasóik is hasonló izgalommal forgatják majd a valóban reprezentatív kiállítású, gyönyörű képekkel illusztrált, kultúrtörténeti ritkaságokat is bemutató sorozatot.

– Az ilyen nagy értékű könyveket mindig örömmel fogadjuk, hiszen beszerzésük amúgy elég költséges lenne – mondta Lukács Andrea.

– Tavasszal is érkezett hasonló ajándék a könyvtárunkba, akkor a trianoni békediktátum százéves jubileumára megjelent kötetekből kaptunk teljes sorozatot. Azokat a könyveket a Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány biztosította számunkra abból a 4,5 millió forintos támogatásból, amit Kásler Miklós minisztertől kaptak – idézte fel.

A most átvett kötetekről előzetesen nem is értesült az intézmény, így Lukács Andrea azt sem tudta pontosan megmondani, hogy ki lehetett az adományozó, kit illet értük köszönet. Mint mondja, ez talán nem is érdekes annyira, hiszen az ajándéknak éppen az az egyik legnagyobb értéke, ha nem vár viszonzást érte az, aki adja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában