Magyar Falu Program

2020.12.11. 11:30

Megújul az étterem és a tornaterem is a tófeji iskolában

Közel 31 millió forintot nyert két pályázaton a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, a pénzből a Kincskereső Általános Iskola éttermét és tornatermét újítják fel.

Jóna István

Az iskola előtt Bella Melinda intézményvezető-helyettes, Olasz Jánosné intézményvezető, Kajári Attila tankerületi igazgató, Cseresnyés Péter parlamenti képviselő és Horváth Zoltán polgármester Fotó: Pezzetta Umberto

Az iskolaépület előtt Kajári Attila tankerületi igazgató jelentette be a két sikeres pályázatot, mindkettőt a Magyar Falu Programból nyerte a tankerület. Az épületfelújítás keretében, több mint 4 millió forintból újul meg az intézmény ebédlője.

– Az elmúlt harminc év nyoma meglátszik a közösségi helyiségen, amely teljesen új aljzatot kap, betonozással, hidegburkolat-cserével. Emellett kifestik a termet és a falburkolatokat is kicserélik. A nagyobb átalakítás a tornatermet érinti, ahol a sportburkolat cseréjén túl a villamos hálózat megújítása is megtörténik. A régi lámpákat ledes technológia váltja majd fel – ismertette a részleteket Kajári Attila.

Horváth Zoltán polgármester elmondta, hogy az iskolaépület korábbi felújításából ezek az elemek kimaradtak. Hozzátette, hogy ez a beruházás szervesen illeszkedik abba a sorba, amit elkezdtek. Ugyanis pályázati forrásból az idén valósult meg az óvoda korszerűsítése, és járdafelújításra és egy szolgálati lakás rendbetételére is nyertek támogatást.

Az iskola előtt Bella Melinda intézményvezető-helyettes, Olasz Jánosné intézményvezető, Kajári Attila tankerületi igazgató, Cseresnyés Péter parlamenti képviselő és Horváth Zoltán polgármester Fotó: Pezzetta Umberto

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő választókerületi adatokkal támasztotta alá, hogy a Magyar Falu Program a kistelepülési hálózatban elérte a célját. Ebben az évben több mint 120 nyertes pályázat révén több mint 1 milliárd forintból épülhetett és szépülhetett a dél-zalai vidék.

A karácsonyi szünetben Tófejen elkezdődhet az ebédlőfelújítás és tavasszal a tornaterem is megújulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában