Koronavírus Zalában

2020.12.02. 07:00

Már kis közösségeket is elért a koronavírus

Megjelent a koronavírus Szentmargitfalván, ezért az önkormányzat a védekezésre és a megelőzés fontosságára hívja fel a helybéli lakosok figyelmét. Emellett a mintegy százfős dél-zalai kisközség valamennyi polgárát kézzel varrott maszkkal látják el.

Gyuricza Ferenc

Molnár János polgármester (balról) Németh Bélának adja át a borítékba csomagolt maszkot

Fotó: GyF

A községben élő Perjési Mária által felajánlott maszkok kiosztását kedden kezdték meg, Molnár János polgármester a nap folyamán személyesen kopogtatott be több falubelihez. Nemcsak azért, hogy a borítékba csomagolt személyes védőeszközt átadja, de mellette hasznos tanácsokkal is szolgált. Mint mondotta, most az a legfontosabb, hogy felhívják a lakosok figyelmét az egészségügyi veszélyre.

Molnár János polgármester (balról) Németh Bélának adja át a borítékba csomagolt maszkot
Fotó: GyF

– Tavasszal szerencsére teljesen elkerült bennünket a járvány, ezért akkor csak azoknak a lakosoknak adtunk maszkot, akik azt kifejezetten kérték, igényelték – magyarázta a polgármester. – Most, a második hullámban egészen más a helyzet, ahogy az ország legtöbb településén, nálunk is akad olyan lakos, akinek szervezetében a munkahelyén elvégzett tesztelést igazolta a koronavírus jelenlétét. Rajta kívül néhány további falubeli is hatósági karanténba kerül, továbbá a szomszédos településeken ugyancsak vannak fertőzöttek, ezért fontos, hogy tudatosítsuk az emberekben a védekezés, a megelőzés fontosságát. Nagyon kis közösség a miénk, az emberek óhatatlanul találkoznak egymással, ezért jobban oda kell figyelni a személyes higiéniára. Arra is felkészültünk már, hogy ha az elkövetkezendő napokban netán tovább súlyosbodna a helyzet, akkor fertőtlenítő és tisztítószerekkel is el tudjunk látni mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában