szociális támogatás

2020.12.19. 15:30

Januárban folytatják a tűzifaprogramot Zalalövőn

Több mint száz köbméter tűzifát szállíttatott ki az önkormányzat helyi lakosoknak, akik részesülhettek e szociális támogatásból. Januárban folytatják a programot.

Gyuricza Ferenc

Az önkormányzat munkatársai, Dogi János, Simon Imre és Berényi József rakodják a kiszállítandó tűzifát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester elmondta: a szociális tűzifa­program az egyik leghatékonyabb támogatási forma, hiszen a kedvezményezettek valóban ahhoz jutnak hozzá, amire szükségük van.

Az önkormányzat munkatársai, Dogi János, Simon Imre és Berényi József rakodják a kiszállítandó tűzifát Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az önkormányzat a szociális célú tűzifa vásárlására idén közel 2,3 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól, amihez 152 400 forint önerőt, illetve a fa szállításának költségeit kell biztosítania. A támogatás és az önerő ténylegesen 137 köbméter tűzifa beszerzésére volt elegendő, ez viszont egyben azt is jelentette, hogy az igénylők magas száma miatt többségében egy-egy köbmétert tudnak a rászoruló családok számára biztosítani, ennél többet csak a legnehezebb körülmények közt élők kaphattak.

– Első körben 105 igény érkezett, ebből tízet el kellett utasítanunk, mert nem feleltek meg a rendeletben megfogalmazott feltételeknek – magyarázta Gyarmati Antal. – Három igénylőt pedig hiánypótlásra köteleztünk, azaz így eddig 92 személy részesült ebben a támogatásban. A megmaradt 26 köbméterre január 15-ig várjuk a jelentkezőket. Természetesen abban az esetben, ha valamelyik család valami okból kifolyólag nagyon megszorul, akkor az átmeneti időszakban is tudunk számukra segítséget nyújtani, a fő cél ugyanis az, hogy a téli időszakban senki se maradjon tüzelő nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában