Szilveszter van – biztosan nem lesz síri csend

2020.12.31. 15:23

Hiába a tiltások, idén is ugyanúgy figyeljünk kedvenceinkre!

Szilveszter éjszakájára felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők. Az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesületnél azt tanácsolják, az állatokra éppúgy vigyázzunk, mint a korábban.

Benedek Bálint

Skanecz Tamás a kanizsai menhely egyik lakójával, akire szilveszterkor is odafigyelnek Fotó: Gergely Szilárd

Skanecz Tamás, a menhely telepvezetője elmondta: ha bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell végezniük szilveszter éjszakáján, akkor azt munkatársaik igazolás birtokában megtehetik.

Skanecz Tamás a kanizsai menhely egyik lakójával, akire szilveszterkor is odafigyelnek Fotó: Gergely Szilárd

- Mindennemű tűzijáték tiltott lesz az idén, de azért kérjük az állatok tulajdonosait, hogy menjenek biztosra és óvják kedvenceiket – folytatta. – Nem gondolnám, hogy síri csendben búcsúztatják az emberek az óévet, tavalyról maradhattak különféle zajkeltő eszközök. Aki akar, nyugtatószert is adhat a kutyájának. Alapvetően sötétedés után ezen a napon ne menjünk sétálni, és pórázon tartsuk az ebeket. Lehetőleg estére biztosítsunk számukra olyan helyet, ahonnan nem szökhetnek el. Ha ez mégis megtörténne, akkor a helyben illetékes állatmenhely telefonos ügyeletét vagy a gyepmesteri szolgálatot keressék meg telefonon, illetve az internetes elérhetőségeken.

A telepvezető hozzátette: a gazdáknak lélekben fel kell készülniük, hogy a szilveszterkor elkóborló kutyák általában nem lesznek meg azonnal. Ha valaki riadt ebet talál, azt a kanizsai állatmenhely Ady utcai telephelyének bejáratánál kikötheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában