Koronavírus Zalában

2020.12.16. 13:34

Feloldják a látogatási tilalmat az idősotthonokban karácsonykor? – Válaszolt az Operatív Törzs

Az Operatív Törzs felé a Vas Népe is feltette azt a kérdést: látnak-e esélyt arra, hogy az idős- és szociális otthonokban karácsonykor feloldják a látogatási tilalmat?

zaol.hu

Budapest, 2020. június 17. Gál Kristóf rendõr alezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) szóvivõje beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. A tájékoztatón Müller Cecília országos tisztifõorvos közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A szerdai tájékoztatón Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta: az idősek otthonaiban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. Az ünnepek közeledtével és az idősek lelki egészségének megőrzése érdekében azonban meg fogják teremteni annak lehetőségét, hogy az idősek és a hozzátartozók kapcsolatot tarthassanak egymással ebben az időszakban. Erre vonatkozóan határozat fog születni, amit a szociális intézmények, idősotthonok a napokban megkapnak.

Fél évig még marad a járványügyi készültség

Az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján, Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta azt is, hogy a kormány újabb fél évvel meghosszabbította a járványügyi készültséget. A tömegközlekedési eszközökön a járművezetőknek nem kötelező maszkot viselniük. 183 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselés megszegése miatt szerdán a rendőrök.

Az operatív törzs teljes szerdai sajtótájékoztatójáról ITT írunk részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában