japán díszcseresznye

2020.12.14. 12:59

Fákat ültettek a Zalaegerszegen – Szerdán kihirdetik a klímastratégiát

Húsz japán díszcseresznyét ültettek a napokban a Lőrinc barát utcában. A családi övezetes rész fásításánál a lakók véleményét is kikérték.

Mozsár Eszter

Tavasszal már virágba borul a japán díszcseresznye a Lőrinc barát utcában. Balról jobbra: Kovács Mihály főkertész, Bali Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő, Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Balaicz Zoltán polgármester

Fotó: © Katona Tibor

A héten befejeződik a faültetési program, tájékoztatta az újságírókat Balaicz Zoltán polármester a helyszínen. Eszerint a napokban összesen száz új csemete ültetéséről adnak hírt.

- A 2019 nyarán indított program nemcsak a lakosság, hanem a cégek körében is népszerű – mondta Balaicz Zoltán. – Mint köztudott, a közgyűlés nem ülésezhet, így saját hatáskörben hozom meg a döntéseket a rendeletek és határozatok elfogadásáról. A frakcióvezetői értekezletet követően szerdán kihirdetem a polgármesteri határozatokat, ezek közül az egyik Zalaegerszeg klímastratégiájának az elfogadása lesz, amiről Bali Zoltán alpolgármesterrel közösen jövő év elején számolunk be részletesen. A KEHOP program 20 millió forinttal támogatta a stratégia kidolgozását és elfogadását. Ebben kiemelt helyen szerepel a város zöldfelületeinek a kezelése és a meghirdetett faültetési program. Elképzeléseinkben mindig partner a Városgazdálkodási Kft., akiknek köszönjük egész éves munkáját.

Tavasszal már virágba borul a japán díszcseresznye a Lőrinc barát utcában. Balról jobbra: Kovács Mihály főkertész, Bali Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő, Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Balaicz Zoltán polgármester

Bali Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, a zalai megyeszékhelyen kézzel fogható a környezettudatosság. Ezt bizonyítja a több, mint 7000 fa elültetése.

- Fontos a tudatos tervezés az infrastruktúrák kialakításában, a járdák, utak felújításában és a zöldfelületek gondozásában – folytatta Bali Zoltán. – A körzetemben az elmúlt öt évben 370 új fát ültettünk. Az Arany János utcában megfiatalodott a fasor, a Vizslaparkba 170 új csemete érkezett, s a Dózsa György utcában három évvel ezelőtt cseréltük le a régi, korhadó fákat. Idén a Lőrinc barát utcába 20 japán díszcseresznyét hoztunk. A következő évek kiemelt feladata a Püspöki Grácián utca teljes felújítása, valamint a Gárdonyi és a Jókai utcában a fasor cseréje klímatűrő, a városi környezetet jobban bíró, fenntartható példányokra.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. Ügyvezető igazgatója végül hozzátette, soha nem ültettek annyi fát a megyeszékhelyen, mint az utóbbi időben. Példaértékű továbbá, hogy a lakók véleményét szem előtt tartva végezték a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában