A roma közösségekért

2020.12.15. 07:00

Dream Road program, zalai résztvevővel

Online konferenciával vette kezdetét a minap a DREAM ROAD elnevezésű projekt, amelyben 30 hónap alatt 10 Duna-régiós országból 15 partner működik együtt, megoldásokat keresve a roma közösségeket érintő kihívásokra.

ZH

Az Interreg keretében zajló uniós, hazai társfinanszírozású projektben magyar részről két partner vesz részt, ezek egyike a Zalai Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. A romák aktív részvételével és valamennyi társadalmi szereplő bevonásával a mintegy kétmillió eurós költségvetésű projekt célja a látszólag áthidalhatatlan akadályok csökkentése – áll a nyitókonferencia apropóján kiadott sajtóközleményben. Eszerint újszerű kezdeményezésekkel szeretnék javítani a romák digitális és információs íráskészségét a partnerek, amelyek 10 országot – Szlovénia, Csehország, Magyarország, Románia, Bulgária, Ausztria, Szlovákia, Szerbia, Moldova és Ukrajna – képviselnek.

Összesen 65 résztvevő csatlakozott az online nyitókonferenciához, amelyen szó volt a romák fő kihívásairól, oktatási helyzetéről, integrációs politikájáról, továbbá a Covid-járvány első hulláma idején életbe léptetett bolgár távoktatási rendszer tapasztalatairól és több jó gyakorlatról is tájékozódhattak a virtuálisan jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában